Review: Takumi Small Kamado BBQ

Takumi de leverancier van prachtige Kamado’s heeft ons nog voorzien van een klein toetje. Dit toetje….is de Takumi kamado small. Of deze 13” BBQ aan onze hoge verwachtingen kan voldoen lees je hieronder.

Takumi:

De heren van Takumi.nl zijn zoals we dat zeggen echte Bourgondiërs. Ze genieten van het leven en combineren dit met hun passie voor mooie producten. Na een aantal kamado’s gezien en gebruikt te hebben besloten ze deze zelf te gaan importeren. De belangrijkste regel hierbij is kwaliteit. En kwaliteit wordt in Japan geleverd door zogenaamde ‘Takumi’. Dit zijn zeer goed opgeleide en getrainde arbeiders. En zo weet u gelijk waar de naam voor dit mooie product vandaan komt.

Unboxing:

De Takumi small wordt geleverd in een stevige kartonnen doos. Hierin zitten de accessoires (gripper en as pook), grillrooster, handleiding, onderstel en de Kamado zelf. Voor de unboxing die je hieronder kunt zien hebben we de spullen al uit de doos gehaald.

Assemblage:

Na het uitpakken van de Takumi is het tijd om hem in elkaar te zetten. Het eerste wat direct positief opvalt is de uitgebreide Nederlandse handleiding. Je kan het je bijna niet voorstellen maar dit is voor deze productgroep nog steeds geen vanzelfsprekendheid.

De Takumi vergt verder weinig assemblage, het onderstel moet in elkaar gezet worden en de handgreep voor de deksel moet worden vastgemaakt. De drie delen van het onderstel zijn voorzien van vilt tegen beschadigingen en kunnen met de bijgeleverde RVS schroeven makkelijk in elkaar gedraaid worden. Nog mooier is het dat er zelfs een schroevendraaiertje is bijgeleverd. Vervolgens tillen we de Takumi Small in het frame ét voilà klaar.

Kwaliteit:

Zoals eerder beschreven staat kwaliteit hoog in het vaandel van de mannen van Takumi.nl. En het moet gezegd ook bij het kleinste model uit de reeks is hier aan gedacht. Van de prachtige blauwe kleur tot en met de bijgeleverde gripper…Alles straalt kwaliteit en duurzaamheid uit.

Het scharnier (toch een van de belangrijkste onderdelen) loop voldoende zwaar en zelfs deze kleine Kamado sluit als een kluis. De as pook en de gripper zijn van goede kwaliteit en mooi afgewerkt. Het luchtrooster onderaan de kleine Takumi loopt mooi zonder haperingen. Het gietijzeren bovenrooster zit mooi stevig op de BBQ.

Gebruik:

We hebben het hier duidelijk niet over een grote party BBQ. De Takumi small is een BBQ voor maximaal zes personen zou ik inschatten. Wij hebben hem uitsluitend met zijn tweeën gebruikt en daar is deze kleine kamado zeer geschikt voor. Het leuke aan het kleine concept is dat je deze altijd kan gebruiken. De Takumi is door zijn voormaat handig in gebruik. Je hebt hem snel aan en verbruikt hierbij weinig kolen. Samen rond de kamado, klein bijzettafeltje een drankje en genieten maar.

De resultaten die je met deze BBQ kan behalen zijn zeer goed te noemen. Door het formaat van de Takumi is alles eigenlijk heel beheersbaar. Door de ventilatierooster is de temperatuur snel te beïnvloeden, alles open is warmer en om te koelen sluit je de roosters een stuk.

Schoonmaken:

Ook hier is het formaat een pre, je bent eigenlijk zo klaar met het schoonmaken. Met de as pook veeg je het overgebleven as zo uit de kamado. Ook het rooster is van een handig formaat en kan je goed omspoelen in de afwasbak.

Conclusie:

Na bovenstaande gelezen te hebben is de conclusie eigenlijk al duidelijk. Het betreft hier een kwaliteitsproduct die ook gezien zijn prijs de beste koop in dit segment is. Aanzienlijk goedkoper dat de bekende merken, maar kwalitatief beter! Zoek je een kleine kamado? Zoek dan niet verder de Takumi is de diegene die je nodig hebt. de Takumi small is o.a. te koop bij www.barbecueshop.nl .

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Kwaliteit
  • Formaat
  • Afwerking

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.