GadgetGear.nl

Microsoft presenteert toetsenbord met verborgen vingerafdruksensor

Of de vingerafdruksensor nou wel of niet onder het scherm van de nieuwe iPhone komt te zitten, Microsoft laat in ieder geval alvast zien dat verbergen prima kan. Al is het niet op oppervlak dat doorzichtig moet zijn.

Enigszins onverwacht heeft Microsoft haar Modern Keyboard gepresenteerd. Het Microsoft Modern Keyboard valt op in haar vormgeving. Daarin volgt Microsoft toch een beetje de lijn van toetsenborden die al jaren door Apple worden gemaakt. Maar er is meer, die vingerafdruksensor.

Die zit namelijk onder een reguliere knop verstopt. Microsoft gebruikt hiervoor de Windows knop rechts van de spatiebalk. De knop kan moeiteloos vingerafdrukken herkennen welke weer gebruikt kunnen worden door Windows Hello.

Het nieuwe toetsenbord is niet alleen compatibel met Windows 10 computers. Het zou ook moeten werken met MacOS en Android producten. Het is onduidelijk of die ook wat hebben aan de vingerafdruk knop.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.