Barbecueën op elektra: de grote vraag was of dit wel barbecueën is? Heb je dan wel het ‘echte’ barbecue gevoel? Deze en meer vragen grillden los bij de gedachten aan een elektrische barbecue. De Weber Q1400 is niet alleen goed uit de verf gekomen, tevens als beste elektrische BBQ van het jaar 2017. Read all about it!

BBQ VAN HET JAAR 2017

Wie GadgetGear heeft gevolgd, heeft de afgelopen maanden enorm veel BBQ reviews voorbij zien komen. We hebben gestest, ervaren, geschreven en vooral veel gegeten ???? Nu is het tijd om onze best scorende BBQ’s apart in het zonnetje te zetten en te belonen met de Award: Beste BBQ van het jaar 2017.

Award: Beste elektrische BBQ 2017

Na veel research, testen, lezen en ervaren kwam de BBQ redactie unaniem tot de beslissing om de Weber Q1400 uit te roepen tot de winnaar.

 

Waarom gewonnen?

Een paar belangrijke zaken maakte deze BBQ net wat beter dan de rest. Dit kwam onder andere door het:

Grillvlak

Deze BBQ heeft een gietijzeren rooster. Dat ziet er niet alleen tof uit, dat houdt warmte goed vast, geleidt fijn en zorgt voor het echte barbecuegevoel. Met een Kookoppervlak van 43 x 32 cm is het een ruime grillplaat, geschikt voor vier tot zes personen

Plug and Play

Wake up call: er zijn geen gasflessen of kolen nodig. Niets aansteken, opwarmen of voorbereiden. Gewoon stekker in het stopcontact, aanklikken, knop aandraaien op Maximus en knallen. Officieel staat er op de verpakking dat je deze BBQ moet voorverwarmen. Dat zou ik alleen de eerste keer doen, zodat alle losse materialen van de fabricage weggesmolten zijn. Daarna houd je gewoon in gedachten dat deze barbecue op goede temperatuur is na 15 tot 20 minuten. Dat betekent niet dat je er nog niets op kan gooien. Nee, hoor. Lekker volgooien! Vet wel even het gietijzeren rooster in, want anders zit alles vast. Hoe vetter het rooster, des te minder schrobben bij de afwas!

Conclusie

Over de Weber Q1400 kunnen we kort maar krachtig zijn. Door de looks, de afmetingen, het gebruikersgemak, de handigheid van de afsluitbare klep, het gietijzeren rooster voelt, smaakt, ruikt deze barbecue als een echte barbecue. Je vlees krijgt die echte gegrilde vleesstrepen dankzij het dikke, hitte vaste rooster en het smaakt gewoon perfect! Natuurlijk valt er te twisten over smaak en gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar kolen, maar ik gebruik deze rakker altijd op mijn balkon en elders weer een andere variant. Dus, heb je een appartement of wil je gewoon wat sneller barbecueën in verband met een stel hongerige welpen, dan is de Q1400 voor het snelle barbecuewerk met het juiste gevoel voor mij de absolute winnaar.

Lees de hele review hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.