Barbecueën op kolen en briketten. Dat is de meeste bekende en meest gebruikte manier van barbecueën.  Om de award uit te rijken voor de beste kolen BBQ zijn we op zoek gegaan naar een oud en vertrouwd model, de kogel. Veel merken en types kwamen voorbij maar de winnaar heeft ons laten zien wat innovatie is, binnen de restricties. 

BBQ VAN HET JAAR 2017

Wie GadgetGear heeft gevolgd, heeft de afgelopen maanden enorm veel BBQ reviews voorbij zien komen. We hebben gestest, ervaren, geschreven en vooral veel gegeten ???? Nu is het tijd om onze best scorende BBQ’s apart in het zonnetje te zetten en te belonen met de Award: Beste BBQ van het jaar 2017.

Award: Beste Kolen BBQ 2017

Na veel research, testen, lezen en ervaren kwam de BBQ redactie unaniem tot de beslissing om de Weber Master Touch GBS uit te roepen tot de grote winnaar.

Waarom gewonnen?

Een paar belangrijke zaken maakte deze BBQ net wat beter dan de rest. Dit kwam onder andere door het:

Grillvlak

Wat gelijk opvalt is de grootte van de Master Touch. Het is écht een behoorlijk ‘plaat’ om zo maar te zeggen. Met een diameter van maar liefst 57 cm is het grillrooster meer dan royaal te noemen en groot genoeg om zonder stress voor 10 á 12 personen een heerlijke barbecue te verzorgen.

Tuck Away System

Het gemak wat het Tuck-away systeem geeft is direct merkbaar wanneer je het vlees wilt checken. Niet elke keer de deksel op de grond of in je handen houden, maar in één vloeiende beweging wordt de deksel naar achter bewogen, valt het in een rails en je hebt twee handen vrij!

Temperatuurcontrole

De temperatuur regel je eenvoudig met het aluminium ventilatierooster en met het ‘one touch’ systeem aan de onderkant. Op de dekselthermometer houd je vervolgens de temperatuur onder het deksel nauwkeurig in de gaten.

GBS

Het GBS Systeem is verwerkt in het rooster.  Door het middelste gedeelte van  het rooster te vervangen door de andere (8) optionele accessoires zijn de mogelijkheden die deze barbecue biedt ongekend te noemen en uniek in de barbecue scene!

Conclusie

De Weber Master Touch heeft redacteur Peter in positieve zin erg verrast. “Ik had niet kunnen bedenken dat de Master Touch GBS zo’n veelzijdige barbecue zou zijn. Vanaf het moment van in elkaar zetten tot aan het schoonmaken van het grillrooster heb ik genoten van de degelijke kwaliteit. Waar een kogelbarbcue eerst door het leven ging als een wat ouder design, ondanks de functie, schittert de Master Touch door finesse en alle features die deze grote barbecue heeft!” Aldus onze Peter.

Lees de review van Peter hier!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.