Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Weber Master Touch GBS

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Royaal grill oppervlak
 • Optimale kwaliteit
 • Een mooie kogelbbq
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Veelzijdige barbecue

THE BAD

 • Alle accessoires = prijzig

Kogel barbecues, saaie barbecues? Dat dacht ik niet, want met de Weber Master Touch GBS haal je een compleet kook-arsenaal in huis met ongekende mogelijkheden. Het Gourmet BBQ System (GBS) verandert deze originele kogelbarbecue namelijk door middel van verwisselbare accessoires bijvoorbeeld in een wok, een pizza-oven of een Dutch Oven! 

Weber is de wereldwijde marktleider op het gebied van barbecues en buitenkeukens. De multinational vindt zijn oorsprong in Chicago, Illinois in de Verenigde Staten. Weber-Stephen Holland B.V. is een volle dochter van het familiebedrijf en heeft sinds haar oprichting in 2003 een stormachtige groei gekend dankzij de uitmuntende productkwaliteit, de innovatieve concepten en haar sterke service- en dienstverlening.

Unboxing

Wanneer ik de doos open, valt direct op dat het gaat om een kwaliteitsproduct.  Er zit dan ook 10 jaar garantie op! Alles is zeer professioneel verpakt en al snel kan ik beginnen met het in elkaar zetten. Het monteren gaat erg gemakkelijk en is logisch waardoor er in no time een parel van een barbecue in de tuin staat!  Een zwarte parel wel te verstaan, want we hebben van Weber de Black Edition getest.

Wat gelijk opvalt is de grootte van de Master Touch. Het is écht een behoorlijk ‘plaat’ om zo maar te zeggen. Met een diameter van maar liefst 57 cm is het grillrooster meer dan royaal te noemen en groot genoeg om zonder stress voor 10 á 12 personen een heerlijke barbecue te verzorgen.

 

Specificaties:

 • Porselein geëmailleerde deksel en ketel
 • Drie met glasvezel versterkte nylon handgrepen
 • Gereedschapshaken aan de handgrepen
 • Verchroomd scharnierend bovenrooster met Gourmet BBQ System
 • Roestvaststalen One-Touch reinigingssysteem
 • Uitneembare aluminium aspan met grote inhoud
 • Dekselthermometer
 • Tuck Away dekselhouder, dient ook als windschild
 • Aluminium ventilatierooster met hittebestendige kunststof greep
 • Char-Basket houtskoolhouders (2 stuks)
 • Brikettenmaatbeker
 • Groot GBS grillrooster van Ø 57 cm
 • Geëmailleerde deksel en ketel voor optimale luchtcirculatie
 • One-Touch systeem met uitneembare aspan
 • Met dekselthermometer, brikettenhouders en dekselhouder
 • Uitbreidbaar met Weber GBS accessoires

cccvvv

Voorbereiding:

Het leuke van een goede barbecue review is dat je ook klasse A barbecuevlees nodig hebt. Onze vrienden van Beefensteak.nl hebben ons voorzien van prachtige stukken, kwaliteitsvlees. Na eerst de workshop te hebben gevolgd wist ik al een beetje wat ik kon verwachten. Premium, grote en dikkebevleesde stukken waar je duidelijk het verschil proeft. Wat niet geheel onbelangrijk is, is dat het bij mij thuisbezorgd (’s avonds!) werd, diepgevroren, dus het kan zo de vriezer in.

De visite geeft aan wat trek te krijgen dus worden de kolen aangestoken. Tasmania.nl heeft ons voorzien van superieure kolen van House of Charcoal. Door de jaren heen zijn naast restaurants ook steeds meer particulieren geïnteresseerd in restauranthoutskool. Samen met de opkomst van de kamado barbecues en slow cooking is er steeds meer behoefte aan kwalitatief perfecte houtskool. Tasmania is de grootste houtskool en briketten leverancier in Nederland. Zij leveren houtskool en briketten al sinds 1973 op de Nederlandse markt en hebben daarom alleen de beste kolen die:

• Geen afvalstoffen bevatten;
• 100% natuurlijk zijn;
• Een lange brandduur hebben;
• Snel een hoge temperatuur behalen;
• Een constante temperatuur vasthouden;
• Schoon opbranden;
• Niet spetteren;
• Mooie grove stukken bevatten;
• Een prettige geur aan het vlees geven.

Al snel wordt de warmte merkbaar en gaan de eerste stukken vlees op de grill.  Het gemak wat het Tuck-away systeem geeft is direct merkbaar wanneer je het vlees wilt checken. Niet elke keer de deksel op de grond of in je handen houden, maar in een vloeiende beweging wordt de deksel naar achter bewogen, valt het in een rails en je hebt twee handen vrij!

Temperatuur controle als een Master!

De temperatuur regel je eenvoudig met het aluminium ventilatierooster en met het one touch systeem aan de onderkant. Op de dekselthermometer houd je vervolgens de temperatuur onder het deksel nauwkeurig in de gaten. De Weber staat op een stabiel onderstel waardoor de barbecue een aangename werkhoogte heeft. Onder het onderstel zitten scheur vaste en weerbestendige wielen. Je rijdt hem dus zo even aan de kant. Super handig!

 

Door het indirect bakken geven we het dikkere vlees de tijd om van binnen ook goed gaar te worden, zonder dat het de buitenkant aan zal branden. Zo gebruik je de Master Touch in principe als oven! Het GBS Systeem is verwerkt in het rooster.  Door het middelste gedeelte van  het rooster te vervangen door de andere (8) optionele accessoires zijn de mogelijkheden die deze barbecue biedt ongekend te noemen en uniek in de barbecue scene!

Want wie had gedacht dat je tijdens het barbecueën even een paar porties poffertjes zou kunnen bakken? Handig om ook te kids van een feestmaal te voorzien! De pizzaliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de pizzasteen. Wat groenten wokken? Ook dat kan. Net als braden in een loodzware gietijzer braadpan, gevogelte stomen en wafels maken behoort ook tot de mogelijkheden! Uniek!

Conclusie

De Weber Master Touch heeft mij in positieve zin erg verrast. Ik had niet kunnen bedenken dat de Master Touch GBS zo’n veelzijdige barbecue zou zijn. Vanaf het moment van in elkaar zetten tot aan het schoonmaken van het grillrooster heb ik genoten van de degelijke kwaliteit. Waar een kogelbarbcue eerst door het leven ging als een wat ouder design, ondanks de functie, schittert de Master Touch door finesse en alle features die deze grote barbecue heeft!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.