Review: Hendi BBQ Grill Master gas barbecue 154717

Gas barbecues zijn er in veel verschillende soorten en maten. Maar ik keek altijd een beetje afgunstig naar die van professionele cateraars, dat hoeft nu niet meer want hier is de door XXLHoreca beschikbaar gestelde Hendi BBQ Grill Master!

Unboxing:

Wat allereerst opvalt aan de ingepakte Hendi is hoe netjes dit gebeurd is. Alles zit keurig stevig tussen stevig honingraat karton. In de doos vinden we alle benodigdheden zoals u hieronder kunt zien.

Assemblage:

Is echt een fluitje van een cent. Er zijn vier RVS poten die je vast maakt aan het frame met een mooie zwarte draaiknop……en voilà klaar. Ow ja je moet ook de vetopvang lade, beschermrooster en het grilrooster er op leggen. Wij waren letterlijk binnen drie minuten startklaar een groot pluspunt. Bijgeleverd zoals u gezien heeft een goede stevige gasslang met drukregelaar. (bij veel BBQ’s worden deze niet meegeleverd dus plus 1) Deze even vastdraaien op de gasfles en de Hendi is ready to go!

Constructie:

De makers van de Hendi Grill Master hebben goed nagedacht over hoe een gas BBQ zou moeten werken en hoe je een constructie stevig maakt. Heel even had ik twijfels bij het systeem om de poten vast te maken, maar deze bleken ongegrond. Het geheel staat zeer stevig en voelt zeer solide aan. De poten zijn van stevig RVS en het frame is voldoende dik.

Binnenin zitten twee zeer mooie branders. Gevormd als een dichte letter M zijn beide geperforeerd met heel veel gaatjes voor de doorvoer en verspreiding van het gas. Boven de branders ligt een ‘tussenrooster’ (vlambeschermer red.) die de branders beschermt tegen vallend vet. Deze werken uitstekend en doen hun werk gewoon goed. Daarboven het grillrooster welke bijna even groot is als de volledige BBQ. De Hendi Grill Master heeft zodoende een zeer groot grill oppervlak van bijna 65×54 cm.

 

Het grillrooster heeft relatief dicht op elkaar staande draden en vlees ertussendoor laten vallen is dan ook bijna onmogelijk. (Niets zo irritant als speklapjes die er op het laatste nog even tussendoor vallen.)

Voorop zitten twee knoppen voor de elektronische ontstekers elke brander heeft er een. Deze werken uitstekend het is een keer drukken en de branders staan aan. Even vasthouden en de branders zijn definitief aan. Daarbij zijn ook de draaiknoppen te vinden voor het instellen van het vuur. De branders zijn 11,6 kW en derhalve goed en stevig uitgevoerd. Tot op heden zijn we erg onder de indruk van de bouwkwaliteit van de Hendi. Het geheel voelt goed doordacht en stevig geconstrueerd aan.

Voorbereiding:

Een goede en smakelijke BBQ sessie moet je voorbereiden. Allereerst trekken wij altijd ons fantastische lederen schort aan van Mr. Been. Deze handgemaakte schorten beschermen ons tegen vieze vetvlekken.
Vervolgens concentreren wij ons op hetgeen er op de Hendi komt te liggen, het vlees. Deze keer gingen we los met de jalapeno chedderworst, de heerlijke burgers en de sweet smoked spareribs. Een goede voorbereiding is het halve werk dus zorg ervoor dat het vlees al op kamertemperatuur is.

Gebruik:

Wij hadden een grote partij, zes volwassenen en vier kinderen dus ik had beide branders aangestoken en een paar minuten de boel laten voorverwarmen. Het gebruik van de Hendi spreekt eigenlijk voor zich, de draaiknoppen voorop regelen de hoogte van het vuur. Het was door de dubbele branders zeer makkelijk om de ene wat hoger te zetten voor het garen en de andere voor het schroeien van het vlees. Dit zorgde ervoor dat ik dus twee grote zones had op de BBQ. Hierdoor was het werk van braaimeester een fluitje van een cent, en werden de gasten op hun wenken bediend.

Door de 11,6 kW branders kom je nooit power tekort, en tegelijkertijd kan je ze mooi ‘laag’ zetten. Even was ik doordat het een winderige dag was de branders door de wind uitgeslagen zouden worden. Maar hier komt de deugdelijkheid van de constructie weer naar voren. Want de vlambeschermer beschermt de vlammen dus niet alleen tegen vallend vet, maar ook tegen ongewenste windvlagen.

Het gemak waarmee er uniforme resultaten verkregen worden met deze Hendi Grill Master is groot. Keer na keer krijg je na wat oefening perfecte en heerlijke stukken vlees. Het contrast met een kolen bbq is erg groot, dat is namelijk veel bewerkelijker. Bijkomend voordeel is dat door de mooi uitgevoerde branders er eigenlijk geen hotspots te vinden zijn (plekken op het rooster waar het ineens veel warmer of kouder is)

 

Schoonmaken:

Zoals in de vorige review ook al opgemerkt, schoonmaken is nooit leuk. Wel handig is het dat je wat warm water en bijvoorbeeld Dreft in de vetopvanglade kan gieten. Als je dit een uurtje laat weken veeg je deze zo schoon. Het vuur zo hoog mogelijk even een tijdje laten branden zorgt ervoor dat de grill het vet er vanaf brandt. Als deze dan is afgekoeld is borstelen met de bekende staalborstel snel voldoende.

Conclusie:

De Hendi Grill Master is zoals het bovenstaande al een beetje verraad een zeer goede gas BBQ. Het concept is goed uitgedacht, stevig en solide. De branders zijn uitstekend en het grillopervlakte is groot genoeg om tot ongeveer twintig mensen te voorzien van een heerlijke maaltijd. Het is nu dus mogelijk om voor een redelijke prijs een professionele BBQ aan te schaffen!

Verkrijgbaarheid:

De Hendi Grill Master gas barbecue is onder anderen verkrijgbaar bij XXLhoreca.

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige constructie
  • Nauwelijks hotspots
  • Groot grilloppervlak

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.