Review: Barbcecook Carlo (Tafel BBQ)

Zou je wel eens aan tafel willen barbecueën? Maar dan zonder een deken van rook in je gezicht? Barbecook heeft je gebeden verhoord! Lees hier de review van de ideale tafelbarbecue, bij GadgetGear.

Gourmetten vindt iedereen gezellig, Lekker rommelen met kleine stukjes vlees aan tafel. Rustig aan, de good life. Daar speelt Barbecook een beetje op in met de Carlo. Deze kolen barbecue ziet er niet alleen tof uit, hij is ook heel slim ontworpen.

Unboxing

De Barbecook Carlo komt in een gewone, maar sprekende doos. Aangenaam verrast was ik, toen ik bij het openen een soort sporttas aantrof. Ja, deze Carlo wordt handig geleverd in een stoffen draagtas. Ideaal om overal mee naar toe te nemen en hij hoeft niet meer terug de doos in. Bij het openen van de tas zie je dat deze barbecue eigenlijk al helemaal compleet in elkaar zit. Een prachtige, stijlvolle design barbecue met Scandinavische trekjes in een geelachtige kleur. Het kookoppervlak is 38,5 x 28,5 cm waar in het midden een dichte bakplaats is gemaakt. Het materiaal van het rooster met plaat is RVS.

Carlo

Waarom deze jongen Carlo heet, dat weet niemand. Een betere naam was ‘Table mate’ geweest, want dat hij is voor mij. De barbecue heeft namelijk een aantal slimme tricks in zijn mouw. Als eerst kan ik je zeggen dat de buitenkant niet heet, of zelfs erg warm wordt. Zeer veilig! Dat komt omdat de plastic buitenkant niet direct van binnen verhit wordt. Er bevindt zich in de kuip een geronde, roestvaststalen schaal waarin een klein ‘huisje’ staat. Haal het dakje eraf en stop daar de kolen in. Zo brandt je de kolen in een kleine rechthoek die de warmte door de hele kuip verspreidt richting het grillrooster bovenin. Oh en als je het huisje optilt zie je dat er iets verstopt zit aan de onderkant. Een ventilatiesysteem op 4 x AA batterijen! (die er overigens niet bijzitten).

Control your BBQ

Een ventilator! Hoe verzin je het! Dat betekent twee zaken. Als eerste verminder je de rookontwikkeling hierdoor. Ik moet zeggen dat door het kleine kolen oppervlak dat zorgt dat je kolen compact op elkaar gloeien, al niet veel rook geven. Het beetje rook in de eerste tien minuten is snel weg en al gauw heb je een rookvrije barbecue op je tafel staan, waarbij de buitenkant niet heet wordt.

Het tweede punt is dat je de warmte van de barbecue eenvoudig kunt reguleren door het gebruik van de ventilator. Deze ventilator werkt op batterijen en zorgt dat de kolen constant worden geblazen en dus extra gloeien. De ventilator zorgt ervoor dat je kunt sturen tussen de hoeveelheid zuurstof en indien nodig het vuurtje goed kunt aanwakkeren.De draaiknop werkt niet in echte standen met voelbare/hoorbare klikjes, maar je kunt wel meer draaien, voor meer ventilatorsnelheid. Het is niet echt meetbaar of je de knop een beetje opendraait, een kwart of voor de helft.  Omdat je de barbecue niet afdekt met een klep zal je dus niet snel de ventilatie afzetten om zo slow te grillen. Nee, vol gas die BBQ aan om zo snel mogelijk, een zo heet mogelijk vuur te hebben zonder rook.

Voorbereiding

Voor de trouwe lezers van GadgetGear en de zoektocht naar de leukste/beste BBQ van het jaar weten jullie al wat er nu volgt. Want een beetje buitenkok styled zichzelf op met een lederen schort van Meester Been. Zo ben je niet alleen spatbestendig, beschermd tegen kolen, maar staat het ook nog eens superstoer.

Beefensteak is onze trouwe steun en toeverlaat in deze review. Een heerlijke, dikke Chuck Eye bedekt bijna de gehele grillplaat, maar dat is ook het belangrijkste ingrediënt. Het mooiste van Beefensteak.nl is dat het vlees van hoge kwaliteit, vers van smaak, diep gevroren (’s avonds) geleverd wordt. Dus wil je aan de BBQ? Bel Beefensteak of bestel online in hun webshop.

Tasmania zorgt voor onze kolen van House of Charcoal. Dikke stukken kool met een lange en schone brandduur. Dat moeten we hebben! Tasmania.nl bedankt voor het leveren en we zijn er al bijna weer door de voorraad heen.

 Gebruik

Deze barbcue heeft ruimte voor vier royale hamburgers, of in mijn geval een dikke Chuck eye van Beefensteak.nl en wat garnalenspiesjes van de lokale buurtsupert. Ga je dus met een heel stel eten, weet dan dat deze barbecue gemaakt is om kleine hapjes voor meer of wat grotere vleesjes voor minder personen te maken. Laten we zeggen maximaal vier personen. Bijvullen van de kolen is niet heel gemakkelijk, het kan wel, maar je hebt wat hulp nodig. Zo moet je de roosterklemmen losklikken, het rooster eraf tillen en daarna ook het dak van het ‘kolenhuisje.’ Omdat door de ventilator constant loeit, (heel stil overigens)er zuurstof en wind wordt geblazen en je kolen extra hard gloeien. Gebruik deze barbecue dus om lekker even een uur of ander half te grillen aan tafel en daarna vul je hem eventueel weer bij.

Wat opvalt is dat het rooster bestaat uit een gedeelte als het bekende barbecue rooster, maar in het midden een dichte vierkant als bakplaatje heeft gemaakt. Dat is voor kleine stukjes vlees erg leuk en het voelt bijna als bakplaten, maar voor een mooi stuk vlees mis ik het contact met het rooster. Je vlees ligt dus rechtstreeks op een bijna panachtige ervaring en wordt nooit zo lekker als een rooster waar rook speelt met smaak. Ook het bekende grill patroon mist op je vlees. Dit is gedaan zodat er niet te veel vet druipt op je ‘kolenhuisje’ en daaronder de ventilator.

Conclusie

De Barbcecook Carlo is een geweldige uitvinding. Deze jongen moet je niet vergelijken met een standaard kolenunit. Carlo is een gezelligheidsapparaat en een echt tafelmodel. Gebruik deze BBQ dan ook alleen zo. Natuurlijk word ik niet superboos als je het ergens anders voor gebruikt en ga ik heus niet met komkommerschijfjes gooien (terwijl je wellicht helemaal niet van komkommerschijfje houdt). Maar gebruik je Carlo niet aan tafel, dan benut je zijn voordelen niet. Denk je eens in… Met een stel vrienden, heerlijk ontspannen aan een buitentafel. De zomeravond brengt warmte, vrije tijd en gezelligheid. Een drankje erbij en  ach kom, we nemen er nog één. Heel ontspannen, zo nu en dan, een vleesje op Carlo terwijl deze in het midden van de tafel staat, te schitteren in zijn eenvoud. Niemand moet opstaan, niemand staat alleen te bakken, gewoon samen…. Zonder rook en met Carlo. Mijn Table Mate.

 

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ventilator = hitte regulatie
  • Ventilator = rookvrij
  • Buitenkant blijft koel
  • Superstrak design

THE BAD

  • Kolen lastig bijvullen
  • Rooster oppervlak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.