BBQ van het jaar 2017: Beste Innovatieve BBQ

Vandaag is de laatste dag dat we onze BBQ awards uitdelen hier bij GadgetGear.nl. Het is dan ook heerlijk om deze te mogen aftrappen met de categorie die me het meest dierbaar is. De categorie voor de meest innovatieve barbecue. En dit is een hele bijzondere barbecue geworden.

Het was even spannend. Niet welk merk het zou worden, maar wel welk model. Het winnende merk is Barbecook en de strijd wat tussen de Barbecook Carlo die Jeroen heeft getest en de Barbecook Karl die ik heb getest.

De reden dat we voor de Karl zijn gegaan zit hem vooral in de ondersteuning voor USB. Beiden zijn hele fijne portable BBQ’s met elektrische ventilatie. In beide gevallen is deze goed te voeden via batterijen waardoor je de temperatuur behoorlijk goed onder controle kunt houden. Maar… bij de Karl kun je ook een powerbank gebruiken. En dat is ideaal als je de portable ook echt alleen op vakanties en dergelijke gebruikt. Dan hoef je er niet aan te denken dat je de batterijen er na gebruik uit moet halen om te voorkomen dat die gaan lekker.

Barbecook Karl

Daarnaast is de Karl misschien wel het meest gewaagde design dat we zijn tegengekomen. Duidelijk vormgegeven naar een smartphone met de homeknop als regeling voor de ventilatie.

We hopen dat Barbecook de ideeën achter de Carlo en de Karl verder doorzet en in de komende jaren nog meer met elektronica gaat spelen. Wij zouden nog voldoende innovaties kunnen bedenken op basis van wat Barbecook hier heeft laten zien. Dus laten we hopen dat we de komende jaren nog vaak worden verrast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.