Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Het is weer Wereld Wachtwoord Dag

Het is vandaag de dag van het wachtwoord. Een wereldwijde dag die we over hebben gehouden aan het internet. Gewoon omdat je tegenwoordig overal moet inloggen. Echt overal. Behalve hier natuurlijk ;-).

Bij McAfee hebben ze onderzoek gedaan naar ons wachtwoordgedrag. Het blijken de vrouwen te zijn die er een zooitje van maken. Tussen de 18-24 jaar hebben de dames de slechtste gewoontes en gebruiken ze één wachtwoord voor verschillende accounts. Opvallend in de onderzoek is de vraag of ze hun favoriete gerecht zouden opgeven als dat zou betekenen dat ze nooit meer wachtwoorden hoeven te onthouden. Slechts 10% stemt daar mee in.

Meer dan de helft van de ondervraagde personen bezit tussen de 1 en 4 mobiele apparaten die niet beveiligd zijn met wachtwoorden of vingerafdrukken en slechts 35% van de gebruikers vindt het belangrijker wachtwoorden te kunnen onthouden dan dat ze een sterk wachtwoord kiezen.

Het idee achter vandaag is dan ook dat iedereen zijn of haar wachtwoord overal gaat veranderen. Als we dat allemaal ieder jaar doen, wordt de online wereld weer net een stukje veiliger. En natuurlijk hoopt McAfee dat je hun TruKey software gebruikt om al die lastige wachtwoorden te onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.