Intel Security, ook bekend als McAfee, is natuurlijk al jaren bekend als antivirusbouwer. Tijdens het MWC is het bedrijf natuurlijk aanwezig om te laten zien wat het qua veiligheid allemaal kan toevoegen aan de mobiele gebruiker. Daarnaast gebruikt Intel het moment om de Humax Quantum T9 router te presenteren. De eerste router beschermd door McAfee.

De Quantum T9 router is voorzien van het McAfee Secure Home platform. Dit platform richt zich op een aantal punten van beveiliging voor moderne huishoudens. Zo kan het smart home producten in de gaten houden en eigenaren waarschuwen wanneer deze zich vreemd beginnen te gedragen.

Belangrijker nog is dat de router is aangesloten op McAfee Global Thread Intelligence Cloud Services. Deze cloud dienst identificeert aanvallen op smart home producten om deze toe te voegen aan botnets. Zo probeert de router te voorkomen dat jouw wasmachine, zonder dat je dit weet, bijdraagt aan een aanval op een overheid.

Daarnaast zijn er nog vele veiligheidsoplossingen van McAfee toegevoegd die we op vrijwel alle goede routers tegenkomen. Daar gaan we voor nu dus even niet dieper op in.

Beschikbaarheid

Of Humax de Quantum T9 router ook in Nederland gaat verkopen is nog onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.