GadgetGear.nl

Surfen in de Amsterdamse grachten met de Jetfoiler

Uitvinder Don Montague heeft iets leuks bedacht. Een hydrofoil surfplank om de Amsterdamse grachten mee te bedwingen genaamd de Jetfoiler. De Fransman ging onlangs los in de hoofdstad en dat leverde een leuke video op.

De Jetfoiler is een hydrofoil. Dat wil zeggen dat de stuwingskracht zo sterk is dat de surfplank boven het water uit komt om zo de wrijving zo klein mogelijk te houden. Het is dus alleen het motordeel dat in het water ligt.

Don Montague is geen onbekende in de surfwereld. Hij bedacht verschillende technologieën achter het wind- en kitesurfen. Hij is zelfs nog van plan om dit jaar een record met een kiteboat te vestigen. Dit gaat hij doen tussen LA en Hawaii.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten