Uitvinder Don Montague heeft iets leuks bedacht. Een hydrofoil surfplank om de Amsterdamse grachten mee te bedwingen genaamd de Jetfoiler. De Fransman ging onlangs los in de hoofdstad en dat leverde een leuke video op.

De Jetfoiler is een hydrofoil. Dat wil zeggen dat de stuwingskracht zo sterk is dat de surfplank boven het water uit komt om zo de wrijving zo klein mogelijk te houden. Het is dus alleen het motordeel dat in het water ligt.

Don Montague is geen onbekende in de surfwereld. Hij bedacht verschillende technologieën achter het wind- en kitesurfen. Hij is zelfs nog van plan om dit jaar een record met een kiteboat te vestigen. Dit gaat hij doen tussen LA en Hawaii.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.