Jeroen
Jeroen

Sandberg Carcharger QC 3.0

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • 4 x zo snel als een gewone lader
  • 40% sneller dan QC 2.0

THE BAD

  • Wel 3 x zo duur

Sandberg helpt ons, mobiele wezens, een handje door de auto-oplader te voorzien van Quick Charge 3.0!

Tegenwoordig is een autolader al bijna onmisbaar. Iedereen heeft er wel eentje liggen. Maar, vooral wanneer je jouw telefoon al een jaartje in bezit hebt, gaat de batterij als een tierelier en kan je autolader het maar net bijhouden, laat staan meer opladen dan erin zat. Sandberg pakt dat slim aan door de lader te voorzien van Quick Charge 3.0.

Quick Charge 3.0

Quick Charge 3.0, alweer. Dat is sneller dan 2.0, daar was je vast al achter. Maar hoe komt dat? 3.0 is 40% sneller door efficiëntie.  Door verschillende soorten voltages wordt een accu efficiënter opgeladen. Dat doet 3.0 met ieder voltage tussen de 3.2 Volt en en 20 Volt, met een interval van 0.2 Volt te laden. Dit terwijl 2,0 maar 4 soorten voltage bevatte. Behalve de effectief zit het em natuurlijk ook in de watts… watt, watt, watt?

Het aantal watt bepaalt namelijk hoe snel een accu wordt opgeladen. Het eerste deel van je batterij gaat snel en je laatste 20% gaat erg langzaam. Quick Charge pompt meer watt door die eerste 80% zodat jij je gsm nog sneller voor bijna vol kunt gebruiken. Dan hebben we het dus over 35 minuten laden en een batterij van 80% vol er voor terug krijgen..

Hoe meer watt de oplader en de smartphone aan kunnen, hoe sneller de telefoon wordt opgeladen. Ondersteunt jouw telefoon geen QC? Dan kan het zijn dat je eigen lader sneller werkt, zoek dit dus wel even uit.  Je ziet op je oplader vaak de output staan in de vorm van: 5V — 2.0A of 5V — 1A. (zie de specificaties onderaan).

Specificaties

  • Input 12-24V DC from car lighter socket
  • Output 1 USB A female, 5V DC, 2.4 A
  • Output 2 QC 3.0 / USB A female: 3.6~6.5V/3A, 6.5~9V/2V, 9V~12V/1.5A or 20V/1A (20W MAX)

Conclusie

Over deze test kunnen we heel kort zijn. De autolader is sneller, efficienter en je telefoon is sneller vol. Klaar is Kees. Aaschaffen die hap. Ho, wacht even. De prijs! Niet onbelangrijk. Een gewone autolader heb je al voor een tientje en deze jongen kost er bijna drie. Dat is wel erg duur, maar ja het drie keer zo duur, is wel vier keer zo snel als een gewone lader. Make your pick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.