Review: Ewent USB-C Charger 36 Watt (met QuickCharge 3.0)

Wie een moderne smartphone met een Qualcomm chipset heeft, weet het. Snel laden doe je met een Qualcomm QuickCharge lader. De Nederlanders van Ewent introduceerden dit jaar een 12 autolader met QuickCharge 3.0 en Power Delivery ondersteuning voor alle andere smartphones.

In de verpakking valt de Ewent USB-C Charger 36 Watt EW1356 meteen op. Het keurige zwarte ladertje heeft een grote opdruk die aangeeft compatible te zijn met QuickCharge 3.0. Bovendien zit er een groene USB-A poort in en dat is ook iets dat je in de praktijk niet of nauwelijks tegenkomt.

Ewent USB-C Charger 36 Watt EW1356 IMG_20191005_164312

Het verschil tussen Qualcomm QuickCharge en Power Delivery

Er zijn steeds meer eigen laadtechnologieën. Denk aan Adaptive Fast Charge van Samsung, VOOC van Oppo, WARP Charge van OnePlus en SuperCharge van Huawei. Daarnaast is er PowerDelivery. Een standaard die steeds vaker de kop op steekt. Waarom? Het is een standaard van USB-IF en daarmee voor alle fabrikanten toegankelijk. Bij de andere technologieën moeten vaak hoge licentiekosten worden afgedragen. Toch verschillen de technologieën in de praktijk enorm.

Inmiddels zijn er vier varianten van Qualcomm QuickCharge. Opvallend daarbij, is dat Qualcomm QuickCharge 4.0 samenwerkt met PowerDelivery. PowerDelivery is gemaakt voor hogere spanningen en kan tot 20 Volt en 100 Watt over een USB-C kabel uitsturen. Let wel, een USB-C kabel moet minimaal volledig compatible zijn met de USB 2.0 standaard om deze hogere spanningen te ondersteunen.

Ewent USB-C Charger 36 Watt EW1356 IMG_20191005_164301

Ewent USB-C Charger 36 Watt EW1356  kan het beiden

De Ewent USB-C Charger 36 Watt EW1356 maakt het dus niet veel uit. Deze lader biedt QuickCharge 3.0 en Power Delivery met een maximale spanning van 36 Watt. Bovendien kan deze spanning over twee apparaten worden verdeeld.

Ewent USB-C Charger 36 Watt EW1356 Verpakking

Conclusie: Ewent USB-C Charger 36 Watt EW1356

Met 36 Watt beschikbaar, kan deze lader gebruikt worden op vrijwel alle smartphones en tablets op volle snelheid op te laden. Dit is dus echte fast charging voor in de auto. En dat weten de mensen van Ewent voor een relatief lage prijs te leveren. Op deze lader krijg je 2 jaar garantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge laadsnelheden
  • USB-A en USB-C
  • Mooie afwerking

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram