Nederlandse startup wil IoT netwerk vanuit de ruimte bedienen

Magnitude Space

Met LoRa hebben we in Nederland al een aardig dekkend nationaal IoT netwerk. Een IoT netwerk dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden om IoT apparaten in jouw vakantiehuisje aan te sturen zonder de noodzaak er ook WiFi aan te leggen. Een nieuwe Nederlandse startup gaat nog een stap verder en is van plan om vanaf satellieten te gaan werken.

Het bedrijf Magnitude Space heeft een miljoen euro opgehaald om haar plannen te ontwikkelen. Een wereldwijs satellietnetwerk zou het gemakkelijk moeten maken om IoT apparaten waar ook ter wereld te bereiken zonder de afhankelijkheid van antennes en netwerken op de grond. Daarbij denkt het bedrijf vooral ook aan het gebruiken van IoT sensoren op de grond om zo gemakkelijker gegevens te verzamelen en te delen.

Voor een goede werking, is wel een vrij compleet netwerk de lucht in. Het bedrijf start met 1 satelliet die in één dag de hele aarde een keer kan scannen en dus één keer per dag de status van IoT apparaten door kan geven aan de eigenaar. Met meerdere satellieten zou de hoeveelheid scanmomenten gemakkelijk vergroot kunnen worden. Duur is de service in ieder geval niet. Één apparaat aansluiten kost zo’n €3 per jaar aan datakosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.