Review: Nanoleaf Remote

We zijn al tijden fan van de bijzonder verlichtingspanelen van Nanoleaf. Naast de decoratieve verlichting, kwamen ze dit jaar ook met een bijzondere afstandsbediening op de markt die helemaal IoT gericht is.

Unboxing

In het doosje van de Nanoleaf Remote vinden we de afstandsbediening, documentatie en batterijen. Je kunt dus meteen aan de slag. Tenminste…

Benodigdheden

Heb je een Nanoleaf Aurora systeem? Daarnaast heb je ook de Nanoleaf Rhythm module nodig. Deze bevat de communicatie technologie die nodig is voor de remote. De remote werkt immers niet op Wi-Fi om de batterij te sparen.

Installatie

Heb je de Nanoleaf Rhythm geïnstalleerd, dan is de Nanoleaf Remote koppelen zo gedaan. Het is een kwestie van in de app aangeven dat er een remote bij komt, vijf seconden de knop van de Nanoleaf Rhythm indrukken en kort daarna gaan de twee lekker met elkaar kletsen.

Instellen

Maar nu komt het instellen. Wat ga je met de 12 kanten van de Nanoleaf Remote doen? Je kunt onder iedere kant een kleurenanimatie instellen. Daarnaast kun je ook andere IoT acties koppelen. Nanoleaf is immers heel goed geïntegreerd met IFTTT. Zo kun je bijvoorbeeld jouw Nest thermostaat instellen of you Signify Hue verlichting mee laten kleuren met de Nanoleaf. Er is echt enorm veel te bedenken.

Nanoleaf Remote in de praktijk

Bij ons in het gezin ligt de Nanoleaf in de huiskamer. De kinderen vinden het geweldig om met de Nanoleaf Remote te spelen. Ze hebben nog niet erg door dat er nummers op staan die naar bepaalde animaties refereren, dus zijn vooral op ontdekking. Ze zijn 4 en 6 jaar oud.

In de praktijk heb ik geen bijzondere IoT acties gekoppeld. Omdat ik geen zin heb dat de kinderen de hele dag aan het flipperen zijn met de huiskamerthermostaat. Ook de Hue verlichting laat ik niet meeschakelen in dit geval. In de toekomst doe ik dit wel. Ik zie voor me dat, wanneer de kids wat minder speels zijn, ik complete scenes programmeer.

Maar hoe zit het dan met spraakassistenten als Alexa en Google Assistant? Ja, die kunnen de functie van de Nanoleaf Remote ook overnemen. Maar deze is speelser en leuker.

Conclusie: Nanoleaf Remote

De Nanoleaf Remote is meer dan een speelse remote voor de decoratieve verlichting van het merk. Het is ook een afstandsbediening voor jouw overige smart home producten door de nauwe samenwerking tussen Nanoleaf en IFTTT.

Nanoleaf Remote kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg speels
  • Trekt alle aandacht inde huiskamer
  • Kinderen vinden hem ook enorm leuk
  • Veel slimme koppelingen te maken met andere smart home apparaten

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nanoleaf Remote kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com