Starship’s robots gaan Pizza’s bezorgen in Nederland

Het bedrijf Starship en pizzaketen Domino’s gaan gerobotiseerd pizza’s bezorgen in Nederland. Amsterdam is de eerste stad waar de kleine robot van Domino’s van het RDW de weg op mag. Andere steden moeten nog worden bevestigd.

De robot gaat in een straal van 1 tot 1,5 kilometer van het filiaal de pizza’s bezorgen en is daarmee een aanvulling op de reguliere koeriers. Met een app kunnen klanten zien waar de robot is en ze krijgen een waarschuwing wanneer de robot voor de deur staat.

De proeven volgen op een lancering in de VS. Naast proeven in Nederland, gaat de robot ook in andere langen voor Domino’s bezorgen. Daarnaast is de robot van Starship ook al op een aantal plekken in gebruik om bijvoorbeeld pakketten te bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events