Het is de mensen van Starship gelukt. Het bedrijf mag met haar PDD (Personal Delivery Device) robots te weg op. In Washington wel te verstaan. Daar zullen de robots binnenkort de eerste bestellingen gaan afleveren aan klanten.

De PDD’s zijn gemaakt voor verkeer op de stoep en het respecteren van de geschreven en ongeschreven regels van de voetganger. De zeswieler is hiervoor uitgerust met een hele serie aan camera’s en sensoren die gevaar en medestoepgebruikers moeten herkennen. In theorie moeten voetgangers op geen enkel moment last hebben van deze robots.

De PDD’s van Starship lijken sterk op het DRU concept dat pizzaketen Domino’s eerder dit jaar liet zien. Het grote verschil is dat de Starship PDD wel al de straat op mag. Het bedrijf heeft tot nu toe 25 van deze PDD’s gebouwd waarvan vijf nu toestemming hebben om echt ingezet te worden. De andere modellen hebben al wel wat tests gereden, waaronder in Londen, maar zijn nog niet in de praktijk ingezet. De vijf gaan in september de weg op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.