Review: XTORM VIGOR POWER HUB (XPD16)

Van Xtorm kregen we opgestuurd de Vigor power hub. Dit nieuwe oplaadstation is geschikt voor wel 7 aansluitingen waaronder USB-C en een Quick charge aansluiting. De Nederlandse fabrikant timmert de laatste tijd flink aan de weg en de Vigor is het laatste innovatieve systeem van de specialist in laders en powerbanks.

Unboxing:

Hieronder een video van wat we allemaal in de zeer nette verpakking aantroffen.

Tech:

Met de Xtorm Vigor USB Power Hub kun je al je mobiele apparaten tegelijk opladen via één stopcontact. De Power Hub is ruimtebesparend en zorgt voor een opgeruimd bureau, thuis of op kantoor.

De Vigor USB Power Hub laadt tot zeven apparaten tegelijk op en heeft een unieke combinatie van verschillende laad-opties. Via de USB-C poort kunnen de nieuwste MacBooks en laptops opgeladen worden. Ook is draadloos opladen mogelijk via deze Power Hub. Daarnaast beschikt de Vigor Power Hub over een USB poort met Quick Charge 3.0 techniek waarmee mobiele apparaten tot 60% sneller opgeladen kunnen worden dan via een stopcontact. De overige 4 USB poorten hebben een stroomsterkte van maximaal 2.4A. Dankzij de extreem handige feature; de Smart IC chip, wordt de stroom automatisch optimaal verdeeld wanneer meerdere apparaten aangesloten zijn.

De Vigor USB Power Hub wordt geleverd met AC-kabel, zodat de USB Power Hub aangesloten kan worden op het stopcontact.Laad je mobiele apparaten als smartphone, tablet, Power Bank, camera, game consoles, navigatie én headset allemaal tegelijk op met de Xtorm Vigor USB Power Hub. Ideaal voor het dagelijks opladen van mobiele apparaten.

 

Afmetingen 173 x 94 x 39 mm
Input AC100-240V
Output Wireless charging: 5V/1A – 4x USB 5V 2,4A max – 1x USB-C 5V/3A
Gewicht 330 gram
Inclusief AC-kabel, handleiding

Praktijk:

Waar ga je zo een powerhub voor 7 aansluitingen nu gebruiken? Thuis of op kantoor? De keuze is bij mij gevallen op het kantoor. De mogelijkheden thuis zijn natuurlijk eindeloos, met een scala aan telefoons, tablets en zelfs een fotocamera. Maar op het kantoor kwam deze hub echt tot zijn recht. Op mijn kantoor kan ik de hub makkelijk delen met een aantal collega’s de hub staat in het midden van onze bureaus . Hierdoor kunnen mijn collega’s en ikzelf steeds gebruik maken van de beschikbare aansluitingen.

Het leuke aan deze oplossing is dat iedereen er ook direct dankbaar gebruik van maakt. Stopcontacten zitten vaak onder het bureau weggestopt en opladen via de computer gaat super traag. Voordat ik er erg in had zaten de beschikbare aansluitingen al vol. Een collega met een Galaxy S6 had de Quickcharge 3.0 al in beslag, en de eigenaar van de nieuwste iPhone had de USB-C aansluiting geconfisqueerd.  Zelf werd ik dus veroordeeld tot de “gewone” USB aansluiting. Het mooie aan de Xtorm Vigor is de ingebouwde stoomverdeling. Zelfs als er veel apparaten zijn ingeplugd verloop het opladen vlot en is erg geen merkbare vertraging in het opladen. Maar het allerleukste was natuurlijk het draadloos opladen, steeds lag er bovenop de Xtorm Vigor een telefoon draadloos te laden.

Conclusie:

De Xtorm Vigor fijne toevoeging voor ons kantoor, iedereen kan laden en de stopcontacten blijven vrij voor alle andere devices. De stroom wordt netjes verdeeld en de laadtijden worden niet aangetast. De toevoeging van Quickcharge 3.0, een USB-C en draadloos laden maken van dit apparaat een moderne toevoeging aan elk kantoor dan wel huishouden.

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • 7 Oplaadpunten
  • USB-C
  • Draadloos laden
  • Quickcharge 3.0

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events