Review: ACT USB-C Hub & Card Reader AC7051

ACT AC7051 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Hij is heerlijk compact en geeft je snel een partij nieuwe USB-C poorten. De USB-C Hub & Card Reader AC7051 is een eenvoudige en goedkope USB hub.

Unboxing

In de verpakking van de USB-C Hub & Card Reader AC7051 vindt je naast de hub ook de noodzakelijke documentatie. De kabel zit er al aan, dus je hebt eigenlijk niets verder nodig.

Design

De USB-C Hub & Card Reader AC7051 heeft het iets gebogen, aluminium ontwerp dat we inmiddels van het merk kennen. Het gebruikte aluminium heeft dezelfde tint als het space grey dat Apple in haar producten toepast. Waar plastics worden gebruikt, gaat het om zwart, glanzend plastic. Hoe dan ook, het ziet er goed uit.

De kabel is voorzien van een stevige siliconen mantel. Er zit een stevige aanzet op wat een goed gevoel geeft voor hoelang het product mee moet kunnen gaan.

Aansluitingen

De USB-C Hub & Card Reader AC7051 is voorzien van drie USB 3.2 Gen 1 poorten. Dit is de nieuwe marketingterm die letterlijk alle fabrikanten hanteren voor USB 3.0. Ook de USB-C aansluiting is op basis van USB 3.2 Gen 1. Je hebt dus een maximale datasnelheid van 5Gb per seconde beschikbaar. Voor het gros van de toepassingen is dat echt prima.

Naast de drie USB poorten, krijg je ook nog een dubbele kaartlezer. Een kaartlezer voor zowel SD als voor microSD kaarten. Deze behalen een snelheid van rond de 40MB per seconde.

Conclusie: USB-C Hub & Card Reader AC7051

De ACT USB-C Hub & Card Reader AC7051 is een simple, maar mooi vormgegeven USB-C hub. Prijstechnisch licht hij ook erg lekker in de markt. Bovendien is hij mooi compact, waardoor je hem gemakkelijk meeneemt.

ACT AC7051 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Relatief goedkoop
  • Veel aansluitingen
  • Goed op snelheid
  • Net ontwerp

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.