MWC: Je smartphone laden in 20 minuten, Meizu kan het

Lang was Qualcomm de meest vooruitstrevende partij als het gaat om het verspreiden van technologie om smartphones snel te laden. De techniek die Qualcomm hiervoor gebruikt noemen ze QuickCharge. Afgelopen jaar kwam Huawei onverwacht als uitdager op het toneel met haar SuperCharge technologie en dit jaar staat er wederom een Chinees op die het sneller kan. Meizu claimt dat haar nieuwste smartphone in 20 minuten volledig opgeladen kan worden en noemt haar technologie Super mCharge.

Doorgaans is de ondersteuning van dit soort technologie├źn afhankelijk van de chipset die in een smartphone zit. Zo zal Qualcomm in theorie nooit SuperCharge aanbieden en Huawei nooit QuickCharge. De aankondiging van Meizu suggereert dus dat het bedrijf een eigen chipset heeft ontwikkeld of een eigen technologie die deze functie van de chipset overneemt.

Hoe dan ook, Meizu gaat naar alle waarschijnlijkheid een enorme hoeveelheid stroom over haar USB lader leveren. In de testlabs van Huawei kwamen we er al achter hoe belangrijk de kabels dan worden om gevaarlijke situaties te voorkomen. Bij Huawei hebben ze een beveiliging ingebouwd waardoor de lader en smartphone niet iedere kabel accepteren voor de SuperCharge functie op basis van een snelle kwaliteitsmeting. Hoe Meizu dit opvangt is nog onbekend. Een te dunne kabel kan tot een flinke warmteontwikkeling leiden. Waar Qualcomm met QuickCharge 3.0 18 Watt over de USB kabel stuurt, stuurt Meizu 55 Watt over het kabeltje. Meizu komt in ieder geval zelf met een speciale USB kabel. Het toestel zelf warmt ook op, maar zal niet warmer worden dan 39 graden Celsius.

Meizu Super mCharge Kabel

Een ander probleem is de levensduur van een accu die zo op haar donder krijgt. Het merk zegt hier rekening mee te houden in hoe het toestel met de accu omgaat. Meizu heeft hiervoor een variant op de lithium accu ontwikkeld met een capaciteit van 3.000mAh die na 800 cycli nog steeds 80% van haar capaciteit moet behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram