Review: Hitman: The Complete First Season

Het is weer eens wat anders. Een game neerzetten in verschillende episodes met circa iedere maand een “nieuwe” episode. Dit is wat de makers van Hitman het afgelopen jaar hebben gedaan met als resultaat het volledige eerste seizoen in de vorm van “Hitman The Complete First Season. Ruim een jaar geleden begon onze Agent 47 zijn nieuwe avontuur in wereldstad Parijs. Nu zes steden en heel veel moord opdrachten later is het tijd om de balans op te maken en “Hitman The Complete First Season” verder onder de loep te nemen.

Verhaal

In Hitman draait het allemaal om Agent 47, een kale super getrainde huurmoordenaar die in opdracht van The International Contract Agency (ICA) huurmoorden uitvoert. Door zijn goede reputatie is Agent 47 vooral geliefd bij rijke en veel eisende opdrachtgevers. Dit maakt hem bekend over de wereld waardoor 47 overal ter wereld opdrachten uitvoert voor ICA en haar opdrachtgevers.

Gameplay

Wat bij het opstarten van de game opvalt is de mogelijkheid om direct vanaf de start vrije keuze te hebben in de missie die je wilt spelen. Dit in tegenstelling tot de “traditionele” games waarbij je over het algemeen een nieuwe missie of level moet vrijspelen alvorens door te kunnen naar het volgende level. Dit lijkt zo op het eerste oog een groot pluspunt maar blijkt in de praktijk toch minder uitdagend te werken.

Op de één of andere manier lijkt de drang om verder te komen in het spel en daarmee nieuwe werelden te ontdekken dan ook minder groot. Je kunt ze tenslotte al direct vanaf de start spelen dus waarom de moeite nemen om bij het begin te beginnen.

Mocht je daarentegen een gamer zijn die af en toe een uurtje de controller pakt kan dit ook een groot voordeel zijn aangezien je nooit meer een level hoeft te spelen die je minder leuk vindt. Persoonlijk zou ik er bij een volgend “seizoen” toch voor kiezen om meer uitdaging in te bouwen door simpelweg levels en opdrachten te moeten vrij spelen alvorens je vol trots door kunt naar het “laatste” level.

Vrijheid

Het leukste aan Hitman The Complete First Season vinden we toch wel de vrijheid. Of je het doelwit nu wil verdrinken, van het balkon af wilt gooien, wil neerschieten of gewoon een hamer naar zijn hoofd wil gooien? It’s all up to you!

Nu hoor ik je denken een hamer, zij hij nou echt een hamer? Ja echt! Ik zei een hamer! Gewoon oppakken, mikken, gooien en BAM there you go! Het zijn juist dit soort gekke acties die Hitman zo’n leuke game maken om te spelen.

Werelden

Ook over de variatie in steden en werelden zijn we erg enthousiast. De werelden voelen stuk voor stuk groot en rijk aan met voldoende te beleven en te ontdekken. Iedere stad heeft zo zijn eigen charme waardoor je echt het gevoel krijgt iedere keer een nieuwe game te spelen.Dit maakt dat je missies vaak meerdere keren wilt spelen omdat er voldoende te ontdekken is. Al is het alleen al om te kijken of je het target ook op andere manier uit zijn lijden kan verlossen.

Besturing

Net als de vorige delen is ook dit deel weer een feest om mee te spelen. De controls die nodig zijn om Agent 47 in beweging te brengen werken goed en ook over praktische dingen als het snel wisselen van wapens en het pakken van attributen is goed nagedacht.

Graphics

Zijn er dan ook minpunten? Ja die zijn er. Als we dan toch een minpuntje moeten noemen dan zijn het toch wel de graphics. Goed we kunnen niet zeggen dat de game niet mooi is maar van de huidige games en consoles verwacht je gewoon een mega scherp beeld. Als we het dan gaan vergelijken met een aantal andere games die onlangs op de markt zijn gebracht waaronder Battlefield 1 blijken de verschillende toch best groot te zijn. Dit is wat ons betreft erg jammer want Hitman is nu juist een game waarin graphics een grote rol spelen. We hopen dan ook dat bij het ontwikkelen van het volgende seizoen extra wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van de graphics.

Verhaallijn

Ook een echte verhaallijn konden we in deze game niet echt ontdekken. Verwacht van Hitman dan ook geen ingewikkeld bedachte scripten, dialogen en scenes. Het draaitbij Hitman echt om het speel plezier en de verhaallijn voelt dan ook als pure bijzaak. Overigens hoeft dit wat ons betreft niet perse slecht te zijn maar als je echt opzoek bent naar een game die ook het nodige kijk plezier meebrengt komt je bij Hitman toch enigszins van een koude kermis thuis.

Conclusie: Hitman: The Complete First Season

Ben je opzoek naar een game zonder moeilijke verhalen lijnen, een fijne gameplay, veel vrijheid en voldoende werelden en wapens om je de aankomende weken mee te vermaken dan ben je bij Hitman zeker aan het goede adres.

We geven Hitman met een 8 dan ook een dikke voldoende en kijken uit naar het volgende deel.

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Soepele gameplay
  • Geweldige Werelden
  • Vrijheid om missies op je eigen manier te spelen

THE BAD

  • Matige Graphics
  • Weinig verhaallijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events