Hands-on: LG G6 (vanaf april verkrijgbaar)

LG G6

We waren vanmiddag bij LG om als één van de eersten in Nederland een preproductiemodel van de G6 Android smartphone te mogen betasten. Natuurlijk hebben we alvast een korte vooruitblik op de review voor je.

De G6 is LG’s nieuwste vlaggenschip. Oké, hij heeft niet de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 825 chipset die in enkele andere vlaggenschip toestellen zit, maar wel een hele snelle. En effectief verwachten we niet dat het verschil heel duidelijk merkbaar zal zijn in de gebruikservaring. Maar dat gaan we vanaf dit weekend natuurlijk goed testen.

De LG G6 is ook de eerste LG smartphone met een IP68 certificering. Met andere woorden, hij mag nat worden. Hij mag mee het bubbelbad in (niet te lang) en hij mag in de WC vallen. Geen enkel probleem.

Hoewel het display met 5,7 inch groter is dan de G5, is de body vrijwel gelijk gebleven. Meer scherm dus aan de voorkant en dat scherm valt op. Het scherm heeft afgeronde hoeken. Iets dat tot nu toe alleen Xiaomi heeft gedaan. Iets dat de bediening zeker ten goede komt. Net als de nieuwe 18:9 beeldverhouding. We hebben nog niet met meerdere vensters gespeeld, maar het valt te verwachten dat het multitasken op deze manier prima zal verlopen.

LG heeft ook een fotograaf uitgenodigd om wat te vertellen over het toestel. Helaas vertelde hij niet al teveel over de cameraprestaties en techniek, maar de eerste kiekjes die hij liet zien zagen er prima uit. We hopen dus op mooi en slecht weer komende week zodat we deze onder verschillende omstandigheden kunnen laten zien. We verwachten best wel wat van de dubbele 13 megapixel camera achter. En natuurlijk ook van de 5 megapixels voor gezien de grote beeldhoek van de lens.

Beschikbaarheid

De LG G6 zal in april al in de winkels liggen. T-Mobile krijgt exclusiviteit op de verkoop van de zwarte uitvoering. Op alle andere plekken kom je in ieder geval de grijze uitvoering tegen. LG overweegt nog om ook de witte uitvoering hier te gaan verkopen.  De LG G6 gaat €749 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.