Epson brengt compacte papier recycling machine naar Europese kantoren

Epson Paperlab

Als het goed is kennen we allemaal de voordelen van het inzamelen van oud papier; we maken er nieuw papier van. Maar waarom het hele proces buiten de deur laten plaatsvinden wanneer je een groot kantoor hebt? Epson laat zien dat het ook gewoon in-house kan met de Paperlab.

De Paperlab is dan wel een wat grote machine, hij is wel gemaakt om op kantoor te plaatsen. De machine is in staat om gebruikt printpapier direct te gaan recyclen. Afhankelijk van het gewenste formaat en de dikte van het papier, kan de Paperlab duizenden vellen per dag produceren. Bovendien is het een droog proces terwijl er normaal veel water voor nodig is om papier te recyclen. Daarnaast zorgt de machine ervoor dat documenten op een veilige manier vernietigd worden.

Epson introduceerde de Paperlab afgelopen jaar al en verkoopt de machine nu nog vooral in Japan. Vanaf het najaar in 2018 zal ook de verkoop in Europa van start gaan. Momenteel staat de eerste machine op de CeBIT beurs in Duitsland om toekomstige eigenaren vast op te warmen voor het idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.