Logo GadgetGear.nl
Epson Paperlab
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Papier recyclen op kantoor, Epson doet het gewoon

Papier recyclen is al jaren goed voor het milieu, maar vertrouw je jouw zwarte boekhouding aan het oud papier toe? En wat te doen met die prijsafspraken die je net branche-breed voor elkaar hebt? De nieuwste papiervernietiger recycled het papier waar je bij staat. Veiliger kan het bijna niet.

De Epson PaperLab machine is wat fors van formaat, maar is in staat om papier te recyclen zonder dat er water voor nodig is. Daarmee kan hij vrijwel overal geplaatst worden.

De Epson PaperLab versnippert papier tot vezelniveau. Daarmee is alle informatie die op papier stond definitief vernietigd. Van deze vezels kan de Epson PaperLab tot 14 vellen papier per minuut produceren. Daarbij krijg je nog redelijk wat vrijheid voor wat betreft papierformaat en papierdikte. Het is zelfs mogelijk om papier tijdens het creatieproces van een geurtje te voorzien.

Hoewel de machine wel elektriciteit nodig heeft, heeft het gebruik zeker een positief effect op het milieu. Per vel papier hoeven er minder vrachtwagens te rijden en wordt geen water meer vervuild. Dit door de ‘dry fiber’ technologie van Epson.

Beschikbaarheid

De Epson PaperLab machine is nu nog een prototype en zal wellicht in de toekomst ook echt o pde markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.