Epson EcoTank A3 Printers
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Epson introduceert zakelijke A3 EcoTank printers

Terwijl wij hier nog steeds genieten van de Epson EcoTank ET-5800, komt Epson nu ook met een A3 formaat uitvoering van de snelle printer. Het gebruik van EcoTank technologie elimineert de ongezonde luchtvervuiling van laserprinters zonder dat printen echt duur wordt.

Voor zakelijke gebruikers stond de laserprinter namelijk altijd voor snelheid en goedkope afdrukken. De toner van de laserprinter komen echter ook als fijnstof in de lucht, waardoor laserprinters formeel het beste ver van de werknemer konden staan.

Epson EcoTank A3 Printers

Inmiddels weten inktjet fabrikanten zeer hoge printsnelheden te benaderen. Traditioneel was inkt vrij duur, maar met de EcoTank lost Epson dit op. Je koopt gewoon flessen inkt in plaats van dure cartridges. De verhouding inkt/formaat is veel beter waardoor meet product op minder oppervlak vervoerd kan worden. Hierdoor zijn de inktprijzen van originele Epson inkt niet zo gek veel hoger dan dat van alternatieve leveranciers, waardoor het voor de meeste gebruikers prima zal zijn om voor de zekerheid gewoon met originele inkten te werken. Tenslotte gebruikt het inktjet systeem minder energie dan het lasersysteem.

Epson brengt twee uitvoeringen van de A3 printers op de markt. De Epson EcoTank Pro ET-M16680 is een basis uitvoering die alleen met zwarte inkt print. Daarnaast zijn er functioneel een aantal beperkingen. De Epson EcoTank Pro ET-166680 is een volledige kleurenprinter op A3 formaat met verschillende papierladen. Beiden kunnen bedraad en via WiFi worden aangesloten op het netwerk. Hier op kantoor zijn we in ieder geval wel echt fan van dit systeem van Epson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.