De eerste BlackBerry Smartphone van TCL (fabrikant van Alcatel smartphones) is gepresenteerd in het kader van het Mobile World Congress (MWC). Het is de BlackBerry KeyOne. Een nieuwe BlackBerry smartphone met fysiek toetsenbord en een moderne chipset met USB-C ondersteuning.

De BlackBerry KeyOne stond bekend onder de werknaam BlackBerry Mercury. Het is het tweede Android toestel onder het merk BlackBerry, maar dus het eerste dat geproduceerd is door TCL Communications. BlackBerry produceerde eerder de BlackBerry Priv, maar het uitgebleven succes was reden voor het bedrijf om te stoppen met het produceren van hardware. Gezien de naam nog steeds veel waard is, was daarmee reden genoeg de naam te verkopen aan het moederbedrijf van Alcatel.

De BlackBerry KeyOne draait op de Qualcomm Snapdragon 625 chipset die we ook kennen van de vorig jaar zomer gepresenteerde Asus ZenFone 3, de vorig jaar zomer gepresenteerde Lenovo Moto Z Play en de vorig jaar herfst gepresenteerde Huawei Nova. Er ligt 3GB aan werkgeheugen in en 32GB aan opslagruimte.

Het display is met 4,5 inch relatief klein, maar dit komt doordat het toestel een fysiek toetsenbord heft meegekregen. Toch heeft het display bijna een Full HD resolutie; namelijk 1620×1080 pixels. Achter krijg je een 12 megapixel camera en nog eens 8 megapixels voor.

De BlackBerry KeyOne draait al op Android 7.1. Veiligheid is altijd erg belangrijk geweest voor het merk en waar het originele BlackBerry nog steeds geld lijkt te verdienen. BlackBerry levert een complete beveiligingssuite mee met het toestel waarvan de DTEK app de basis lijkt te vormen.

Beschikbaarheid

De BlackBerry KeyOne ligt vanaf het voorjaar in de winkel en gaat €599 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.