Speelgoedfabrikant Mattel blijft innoveren met haar Barbie speelgoed. Vorig jaar werkte Mattel al aan een 3D printer voor Barbie en een WiFi connected huis met spraakherkenning. Die laatste technologie wordt nu gecombineerd met een hologram van Barbie.

Tijdens het American International Toy Fair liet Mattel het publiek kennis maken met de nieuwe, holografische Barbie. De nieuwe Barbie zit in een grote, roze doos waar een prisma wordt gebruikt om Barbie in te projecteren. Wanneer kinderen ‘Hello Barbie’ roepen, zal de hologram meteen reageren.

Gebruikers kunnen Barbie directe opdrachten geven. Dit kan puur voor het plezier zijn door Barbie bijvoorbeeld vragen zich om te kleden (ook leuk voor de pappa’s?), maar ze kan ook een wekker voor je zetten, een nachtlampje aanzetten of het weerbericht voor je opzoeken. Barbie als P.A. dus.

De spraakherkenning loopt, net als bij andere producten, via een server op internet die de spraakopdrachten in acties moet vertalen. Mattel zegt een 256-bit versleuteling op de stemopdrachten te zetten en ze na verwerking meteen weer te verwijderen om zo de privacy te borgen.

Beschikbaarheid

In de VS gaat de hologram Barbie zo’n $300 kosten. Of ze ook naar Nederland komt is nog onbekend.

Via Wired.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.