Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hot Wheels komt dit jaar met AR racebaan

Hot Wheels kennen we natuurlijk uit onze jeugd. Het speelgoed stond bekend om haar waanzinnig vreemde modelauto’s en brute stuntbanen. Dit jaar kiest het merk voor Augmented Reality (AR) om zich te onderscheiden.

Het speelgoedmerk is inmiddels 50 jaar oud, dus het is hoog tijd om een nieuwe weg in te slaan. Via augmented reality wordt het nu mogelijk om de racende auto’s te besturen. Nouja, je gaat de plastic track besturen en daarmee wordt de Hot Wheels beleving wel heel bijzonder. Ze noemen dit de Augmoto track.

Waar je voorheen alleen de mogelijkheid kreeg om auto’s af te schieten, worden de kleine auto’s nu van echte motoren voorzien. Met kleine accu’s natuurlijk. Op de standaard baan kan een Hot Wheels auto nu zo’n 40 rondjes maken.

Met de AR app kun je nu obstakels op de banen plaatsen, maar ook de auto’s van baan laten wisselen, opladen etc. Weet je jouw auto in de looping te krijgen (vraagt nu een stukje timing), dan krijg je virtuele aanvallen die je op jouw concurrent kunt uitvoeren.

Heel cool allemaal, maar (volwassen) kinderen moeten toch even tot het najaar wachten voor de Hot Wheels AR racebaan echt in de winkel ligt.

Via Engadget.

Hot Wheels kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.