Logo GadgetGear.nl
LG G6
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gelekt: De kleuren en eerste details van de LG G6

Vanavond zal LG haar G6 eindelijk onthullen. Het toestel dat het bedrijf al enkele weken aan het teasen is. Vannacht lekte een officiële persfoto van het toestel. Daarop zien we alle kleuren waarin het toestel beschikbaar zal komen.

Van links naar rechts gaat het om de mystic white, astro black en ice platinum uitvoeringen van de LG G6. Van die laatste uitvoering verschenen al eerder afbeeldingen online.

De LG G6 stapt weer volledig af van het modulaire design dat LG vorig jaar met de G5 introduceerde. De foto laat zien dat LG de volumeknoppen weer op de zijkant heeft gezet en achterop een ronde vingerafdrukscanner heeft geplaatst. Huawei was de eerste met dit ontwerp en ontving hier al eens een innovatie award voor vanuit GadgetGear.nl. Hoewel het de trend lijkt te worden om de scanner onder het scherm te gaan plaatsen (Apple en Samsung doen dat al langer), kan de positionering achterop voor gebruikers een voorkeur hebben omdat je daar standaard al meer vingers tegen het toestel klemt.

LG G6 Kleuren

Wat we ook zien is dat LG een dubbele camera gebruikt. De ondersteuning hiervan is in nieuwe chipsets al een standaard en ook Android kan er inmiddels goed mee overweg. Ook hier was het Huawei en haar dochtermerk Honor dat flink investeerde in deze functionaliteit. Archos laat deze week zelfs een bijzonder goedkope smartphone met dubbele camera zien.

Wat we ook zien is een dubbele LED flitser. Wat we echt lijken te missen is laser autofocus. Dat lijkt inmiddels redelijk de standaard te worden bij high-end Android smartphones, maar we zien het niet terug op de foto’s. Verder mag je verwachten dat het toestel op Android 7 Nougat zal draaien.

De foto werd gelekt door EVleaks. Vanavond zal LG het toestel live presenteren vanaf het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.