MWC: Archos presenteert nieuwe Graphite smartphones

Archos Graphite 55

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) zal Archos twee nieuwe Android smartphones presenteren. Het gaat om de Archos Graphite 50 en de Archos Graphite 55. Beiden draaien op Android 7.

Archos Graphite 55

Het topmodel is de Archos Graphite 55. Zoals de naam al doet vermoeden, krijgt het toestel een 5,5 inch IPS display mee. Archos laat nog niets weten over de resolutie, maar maakt wel de opmerking dat het een HD display is. De term Full HD wordt niet gebruikt in het persbericht. Het display is aan de randen 2.5D afgewerkt.

Het toestel draait op de MediaTek MT6737 chipset. Dit is een quad-core chipset die we ook kennen van de vorig jaar geïntroduceerde Alcatel Shine en de goedkopere uitvoering van de Asus ZenFone 3 Max van afgelopen zomer. Daarnaast is de chipset populair in het circuit van Android Mediaplayer bouwers. Archos geeft de chipset 2GB werkgeheugen mee en 16GB aan interne opslag met de optie om een micro-SD kaart te plaatsen.

Opvallend in de prijsklasse is dat Archos aan de achterkant al met een dubbele camera gaat werken. Deze schiet plaatjes van 13 megapixel. Aan de voorkant krijg jee en 5 megapixel camera voor selfies. Het toestel bevat een vingerafdrukscanner en werkt met twee simkaarten. Er is ondersteuning voor 4G en er ligt een 3.000mAh accu in.

Archos Graphite 50

De Archos Graphite 50 krijgt, zoals de naam al doet vermoeden, een 5 inch display mee. Er ligt maar 1GB werkgeheugen op de chipset. Verder gaat Archos nog niet op de specs in, maar de kans is groot dat die verder gelijk liggen.

Beschikbaarheid

De Archos Graphite 50 en Graphite 55 zullen in juni in de winkel liggen vanaf €130.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archos Graphite 55
Arjan Olsder

Arjan Olsder