MWC: LG gaat modulair met de G5

LG maakt een sprong voorwaarts met de G5. De nieuwe flagship smartphone van LG heeft een heel ander uiterlijk gekregen en is de eerste modulaire smartphone in massaproductie. Daarmee loopt LG vooruit op Project Ara van Google.

Design

Het meest opvallende is het nieuwe design van de LG G5. Viel de lederen achterkant van de LG G4 al op, lijkt de G5 rondom echt een uniek ontwerp te hebben. Een slimme zet van LG bij het introduceren van haar modulaire concept.

Specs

De LG G5 is voorzien van een 5,3 inch QHD IPS display met 3D Arc glas dat afbuigt naar achteren. Onder de motorkap ligt een Qualcomm Snapdragon 820 chipset. Dit is een 64-bit chipset met niet alleen een stevige Adreno 530 GPU voor gamers, een zeer royale 4GB aan werkgeheugen, maar ook een 14-bit beeldprocessor ter ondersteuning van de camera. Je krijgt 32GB aan interne opslag en de mogelijkheid tot 2TB bij de plaatsen via het micro-SD slot. Met dat laatste is LG haar tijd ver vooruit.

Aan de achterkant zitten twee camera’s. Een 16 megapixel camera voor de reguliere shots en een 8 megapixel camera met groothoeklens. Aan de voorkant zit nog een 8 megapixel camera voor selfies. NFC, Bluetooth 4.2 LE en dual-band WiFi zijn aanwezig.

Modules

De onderkant van de LG G5 bevat een slot om optionele modules te plaatsen.

LG Cam Plus

Met de Cam Plus cameramodule vergroot je de grip op de G5, een 1,200mAh accu en knoppen voor het nemen van foto’s en het zoomen.

LG Hi-Fi Plus met B&O Play

In samenwerking met B&O ontwikkelde LG deze module met een 32-bit 384kHz DAC (Digital Audio Converter) van B&O.

LG lanceerde nog een aantal losse accessoires. Meer daarover in deze post.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.