Conrad Connect vormt nieuw (betaald) IFTTT alternatief

Conrad Connect Logo

Conrad profileert zich al langer sterk als webwinkel voor alles dat met domotica te maken heeft. Het nieuwste initiatief om zichzelf in de schijnwerpers te zetten is wel heel bijzonder. Het heet Conrad Connect en kan maar zo het hart van jouw slimme huis gaan vormen.

Conrad noemt haar Conrad Connect de meest geavanceerde online tool voor IoT producten en misschien mag dit ook wel. Hoewel het bedrijf met 16 aangesloten merken nog ver achter ligt op partijen als IFTTT en HomeKit, lijkt het geheel technisch inderdaad indrukwekkend in elkaar te zetten.

Net als IFTTT maak je een If This Than That schakeling tussen apparaten. Bijvoorbeeld als de Devolo bewegingssensor beweging meld, moet de Philips Hue lamp aan. Maar je kunt er tot tien voorwaarden aan hangen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de verlichting na 23:00 nog maar op 10% sterkte aan moet.

Conrad Connect is op dit moment gratis en dit blijft zo zolang het systeem zich in BETA bevindt. Conrad geeft wel aan dat wanneer de BETA test klaar is, het systeem aan een abonnement gekoppeld zal moeten worden en kan nog niet zeggen hoeveel het gaat kosten. Ga je nu jouw huis hiermee inrichten, dan weet je dus niet wat je in de toekomst nog meer gaat betalen en dat is een gemiste kans. Het is namelijk een uitgelezen kans om direct de hardware te verkopen. Maar misschien doet Conrad het gewoon allebei ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.