Verizon Wear en LG Watch Sport
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amerikaanse provider komt met eigen Android Wear 2.0 smartwatch

Gisteravond maakten Google en LG Android Wear 2.0 wereldkundig. Vandaag komen we te weten dat er al een derde Android Wear horloge is. De Amerikaanse provider Verizon heeft er één voor zichzelf laten bouwen, de Wear24.

De Verizon Wear24 is geen heel indrukwekkende smartphone, maar brengt voor $300 wel de volledige 4G beleving. Daar is het de provider ook om te doen. Net als dat Verizon en andere provider al jaren zelf smartphones (laten) bouwen om optimaal gebruik te maken van de netwerken, is Verizon nu de eerste die dit doet voor smartwatches. Verizon verdient immers extra wanneer gebruikers van Verizon ook data, minuten en berichten gaan verstoken via de Wear24. Of in ieder geval het abonnement uitbreiden om de optie te ondersteunen.

Verizon gaat naast de Wear24 ook de LG Watch Sport verkopen, maar niet de 4G-loze LG Watch Style. Mogelijk is de Wear24 dus een compromismodel omdat Verizon wel een goedkopere Android Wear 2.0 oplossing dan het topmodel van LG wilde aanbieden, maar 4G er wel onderdeel van moest uitmaken.

Wie de Wear24 heeft gemaakt en of andere bedrijven hem in aangepaste vorm in andere markten uit gaan brengen is nog onduidelijk. Als één schaap over de dam is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.