Paul Herps
Paul Herps

Google en LG lanceren Android Wear 2.0

Het zat er al even aan te komen, Android Wear 2.0. Het nieuwe besturingssysteem voor smartwatches van Google. Dat LG meteen de eerste modellen paraat heeft is ook geen verrassing. Wel hoe de twee de producten samen presenteren.

Android Wear 2.0 maakt autonoom

Android Wear 2.0 moet smartwatches vooral meer autonoom maken. Er waren al modellen die zelf audio konden streamen en GPS gegevens konden loggen zodat je zonder smartphone kon sporten. Android Wear 2.0 krijgt ook echt een eigen app store. Zo wordt het mogelijk om vanaf de smartwatch nieuwe apps te installeren.

Net als bij Samsung’s Tizen besturingssysteem gaat Google het mogelijk maken dat je als gebruiker wijzerplaten kunt aanpassen. Bijvoorbeeld om kleuren te veranderen. Dit kon voorheen nog niet. Daarmee wordt de ontwikkeling van wijzerplaten mogelijk ook iets lastiger. Ook krijgen ontwikkelaars meer mogelijkheden om widgets in de wijzerplaten op te nemen.

Voor sporters krijgt Android 2.0 ook meer mogelijkheden. Zo is het systeem in staat om gewichtheffen te herkennen en zal het horloge automatisch gaan tellen. Ook andere indoor sporten zoals hardlopen op een loopband zullen worden ondersteund.

LG Watch Sport – LG Watch Style

Het nieuwe besturingssysteem wordt gepresenteerd met twee nieuwe smartwatches van LG die op dit moment alleen voor de VS op de planning staan. Beiden hebben de primeur op Android Wear 2.0 te draaien gezien andere fabrikanten het besturingssysteem waarschijnlijk pas net ontvangen hebben.

Beiden hebben een kroon op de kast waaraan je kunt draaien. Dit is ook weer een nieuwe feature van Android Wear 2.0. De LG Watch Style heeft een 1,2 inch display en is verder vooral een mooi klokje. De LG Watch Sport is waar het allemaal om draait. Die heeft twee extra drukknoppen op de kast, een 1,4 inch display en ingebouwde GPS en 4G ondersteuning. Daar kun je dus echt alle Android Wear 2.0 features op ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.