Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Moto Mods JBL Soundboost met 4 sterren.

The Good
  • Hoog volume
  • Prima geluidskwaliteit, ook op hoog volume
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Handige standaard
The Bad
  • Standaard is niet in hoek verstelbaar
  • Accucapaciteit is niet te delen


Met de JBL SoundBoost Moto Mod voeg je met één klik een berg geluid aan jouw Moto Z Play of andere compatible smartphone toe. Maar wat krijg je nou aan kwaliteit en comfort? We zochten het voor je uit.

Unboxing

JBL heeft haar SoundBoost verpakt met een handleiding. Een passend draagtasje voor het geheel ontbreekt helaas of zat in ieder geval niet in de verpakking die wij voor de test hebben ontvangen.

Design

De JBL SoundBoost zelf is ongeveer twee keer zo dik als de Moto Z Play waarop we de JBL SoundBoost hebben getest. Wat wel heel handig is, is de standaard die in deze Moto Mod verwerkt is. Hierdoor zet je jouw toestel gemakkelijk horizontaal overeind en dat is zeer plezierig bij het kijken naar films en series, al kun je de kijkhoek niet bijstellen.

Met 145 gram is de JBL SoundBoost niet alleen groot, maar ook zwaar. Natuurlijk maakt dit helemaal niets uit. Zou het geheel lichter en kleiner zijn, zouden de prestaties mogelijk ook tegenvallen. En de prestaties, daar komen we zo op terug.

Hoewel je er geen draagtasje bij krijgt, is het materiaal dat JBL voor haar speaker heeft gekozen echt gemaakt om klappen op te vangen. Het plastic is zeer stevig en relatief krasvast terwijl de speakers achter een metalen grille verstopt zitten. Echt heel spannend is het ontwerp verder niet. De focus lag duidelijk op functioneel.

Geluidskwaliteit

In de JBL SoundBoost vinden we een setje 3 Watt speakers. Door de plaatsing gaat JBL duidelijk voor een stereo klankbeeld. Het effect van de speakers is meteen al duidelijk. Het geluid uit de combinatie is op half volume al hard genoeg en klinkt een stuk dieper / warmer. Op het hoogste volume is het geluid goed genoeg voor een klein feestje in de kamer zonder dat het gaat vervormen. JBL houdt de speakers en de DSP in de SoundBoost dus keurig in bedwang.

Accuduur

De JBL SoundBoost heeft een eigen accu om de speakers aan te drijven. Zo voorkomt JBL dat de muziek een aanslag pleegt op de accuduur van de Moto Z. JBL claimt een luistertijd van 10 uur. Op maximaal half volume is dat haalbaar. Zelf zet ik hem regelmatig wat harder en dan kom ik rond de 8 uur uit. Nog steeds netjes. Je kunt de JBL SoundBoost los opladen met jouw USB C lader, maar ook gelijktijdig met de Moto Z. Het is niet mogelijk om de accucapaciteit te gebruiken als powerbank. Daarvoor heeft Lenovo immers de Moto Mods Incipio Offgrid Power Pack ontwikkeld.

Conclusie

Goed geluid uit een smartphone is altijd een lastig onderwerp. De Moto Mods JBL SoundBoost lost dit op een simpele doch briljante wijze op. Er zijn wel een paar puntjes van kritiek. Het voornaamste is dat het niet mogelijk is de accucapaciteit te gebruiken als powerbank. Dit houdt deze Moto Mod weg van een perfecte score.

Beschikbaarheid

De Moto Mods JBL SoundBoost is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com. Hij is compatible met de Moto Z smartphone series met minimaal Moto Mods 1.0 ondersteuning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.