Arjan Olsder
Arjan Olsder

GadgetGear Innovatie Awards 2016

We zitten in de eerste week van januari en dan hebben we een traditie. Op het moment dat het jaar echt is afgelopen gaan we je vertellen wat echt het meest innovatieve product van 2016 is. De redacteuren van GadgetGear.nl hebben allemaal een product gekozen dat ze het meest heeft verbaasd.

Lenovo ThinkPad X1 Tablet (Bas van Wijngaarden)

Wat mij betreft is de innovatie award voor de Lenovo ThinkPad X1 Tablet.De modulaire opbouw van deze ‘super’ tablet spreekt erg tot de verbeelding. Het idee dat je de toetsenbord module kunt vervangen voor een projector of een extra accupack is zeer innovatief. De tablet is snel genoeg om bijvoorbeeld photoshop te draaien, en de bijleverde stylus en software zorgen voor een mooie aanvulling.

Wat mij betreft een fantastische reisgenoot, en zakelijke oplossing door o.a. de minidisplay aansluiting. Ik ben benieuwd met welke modules we in 2017 nog verrast gaan worden.

Lenovo ThinkPad X1 Kickstand

 

VANMOOF Electrified S (Albert Zeeman)

Het Nederlandse VANMOOF is al een tijdje een begrip in Amsterdam. Sinds de introductie van hun smartbike en de nieuwe Electrified S, kent de hele wereld VANMOOF. Onze collega’s van The Verge noemen de Electrified S zelfs de Tesla onder de elektrische fietsen. De fiets heb ik aangeschaft na een proefrit op het prototype. Niemand heeft door dat je op een elektrische fiets rijdt. De accu zit weggewerkt in het frame.  Ook geen suf display op het stuur maar prachtig geïntegreerd in het frame. Het geheime wapen is de GPS module die op afstand geactiveerd kan worden bij eventuele diefstal. De review volgt spoedig, maar voor mij de onbetwiste innovatie van 2016.

Invoxia Triby (Roelof van Doorn)

De internetradio lijkt opnieuw te zijn uitgevonden. Met de Triby wist Invoxia al te verbazen tijdens Showstoppers op de IFA. We kregen een exemplaar mee en werden helemaal vrolijk van de mogelijkheden. Een intercom, VOIP gesprekken en internetradio op een simpele, snelle manier. Met een prima geluidskwaliteit. We zijn benieuwd of Invoxia op deze manier kan blijven innoveren. We houden het merk goed in de gaten.

Invoxia Triby

AOC Q3583FQ (Kevin Krechting)

Curved en widescreen komen steeds meer in, dat zie je ook bij het scherm van AOC. Ik heb met groot plezier dit product getest, het is zeker heel wat anders dan een standaard monitor, erg wijd en die diepte die het extra creëert! Het gamed en schrijft gewoon erg lekker weg, het vult je hele gezichtsveld dus ook film kijken is een lust. Wanneer je gamed heb je extra beelden en zie je dus vaak meer dan je tegenstander, een mooi voordeel.

AOC is al jaren goed bezig met kwalitatieve en betaalbare monitoren te maken en wij hebben ook al op de redactie een persoonlijk een sneakpeak gekregen in de line-up van aankomend jaar. 😉 Dat beloofd erg veel goeds! Maar dit scherm was voor mij dit jaar innovatief te noemen met zijn immense grootte van 35 inch en zeker zijn beeldkwaliteit met games en films.

 

Innovation Award: De Nintendo Classic Mini (Jeroen Muts)

De innovation award die ik mag uitreiken gaat dit jaar voor mij naar Nintendo. Voor diegene die het even gemist heeft. Het Nintendo Entertainment System, ook wel de Nintendo of NES kwam naar Nederland rond 1987 en was een 8-bit console waar je computergames aan de bovenkant in klikte. Deze kast is in 2016 geminiatuurd tot een kleinere en betere versie van de NES. De Nintendo Classic Mini past in je handpalm en wordt geleverd met een HDMI-kabel waarmee je het systeem kunt aansluiten op een HD-tv. Nee, je hoeft geen oude cassettes op te snorren en schoon te blazen, er zijn 30 top NES-games geïnstalleerd, waaronder de klassiekers Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Final Fantasy en Donkey Kong. Het gave van deze kleine console is dat hij supergemakkelijk aan te sluiten en op te bergen is door het formaat. Je kunt het ouderwetse gevoel helemaal terughalen met de leuke mini NES controllers waar je met twee spelers je favo oude games kunt spelen.

Dyson Pure Hot+Cool Link (Arjan Olsder)

Dyson introduceerde vroeg in 2016 haar eerste luchtreiniger en daarmee ook de eerste Air Multiplier ventilator met een app. En die app is niet eens meer heel hard nodig gezien de ventilator autonoom de lucht schoon kan houden, maar het gaat verder. Nog in hetzelfde jaar introduceert Dyson ook de Pure Hot+Cool Link. Dezelfde technologie, maar met verwarmingselement. En minder stof langs een verwarmingselement staat gelijk aan minder energieverlies. Ik ben benieuwd welke innovaties we nog meer mogen verwachten.

Roccat Sova (Jack Spoor)

Met de Sova probeert Roccat, gamen vanaf de bank stukken aantrekkelijker te maken. Uitgerust met een full-size mousepad, een polssteun en twee extra USB aansluitingen is de Sova compleet. De afmetingen van het toetsenbord zijn eigenlijk precies goed en zorgen voor een prettige ervaring tijdens het gamen.

De Sova brengt de wereld van console gaming en pc gaming dichter bij elkaar en biedt een geweldige mogelijkheid om te gamen vanaf een bank, op een tv scherm. Roccat heeft daarbij gelet op de kleine details die er zeer zeker toe doen.

Roccat Sova

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.