Review: Invoxia Triby (bijzondere internetradio)

Je merkt het misschien al aan de titel. We hebben iets bijzonders gevonden. De Triby. Een radio van het Franse Invoxia. Een radio waarbij eindelijk eens echt out of the box is gedacht. Bijvoorbeeld door er een heel VOIP systeem in te integreren en een eInk display met messaging functie. Wat mij betreft de leukste radio voor het hele gezin.

Unboxing

In de unboxing zien we dat de Triby voorzien is van een standaard, grijze siliconen band. Daarnaast krijg je een speciale micro-USB kabel om de Triby te laden. Weinig spannends aan. Overigens ontvingen we bij onze sample meteen een blauwe siliconen band, maar er zijn meerdere kleuren verkrijgbaar.

Design

Het design van de Invoxia Triby is 'modern meets the 60's'. Speels. Kleurrijk en mooie rondingen. Een vrolijk labeltje om de laten zien dat er een nieuw berichtje is en duidelijke knoppen. Bovendien is het slim.

Slim want voor het display is bijvoorbeeld gekozen om eInk te gebruiken. Dit is bijzonder energiezuinig en goed zichtbaar. Hierdoor kan het display de hele dag aan staan zonder de accu leeg te zuigen.

Invoxia Triby

Ook slim is de magnetische achterkant die heel sterk is. Hierdoor blijft deze radio moeiteloos aan de koelkast plakken. Door de siliconen huls waar de radio in zit, hoef je niet bang te zijn voor krassen. Of deuken wanneer je net iets te hard tegen de koelkastdeur denkt te tikken. Goed over nagedacht dus.

Geluid

De Invoxia Triby is voorzien van Vivo Acoustics technologie. Dit is een stukje samenspel tussen de speakeropbouw en microfoons in de vrolijke internetradio. De speaker is opgebouwd met twee mid-range drivers en een grote, passieve radiator ertussen. Die passieve radiator zorgt voor het lage geluid terwijl de twee drivers voor het detail zorgen. Van stereo is niet echt spraken, maar het geluid is wel aardig goed in balans. Het is een prettige radio om naar te luisteren.

Een ander voordeel zit hem in de vier microfoons. Die zijn echt enorm goed ingesteld. Ik ben erg goed hoorbaar, waar ik ook in mijn keuken sta. Handig!

WiFi Streaming

Voor het streamen van radiostations lijkt Triby gebruik te maken van de database van TuneIn, maar dit wordt nergens echt duidelijk aangegeven. Triby zegt toegang te hebben tot 27.000 online zenders. Alle grote Nederlandse zenders zijn in ieder geval aanwezig.

Bluetooth Streaming

Opvallend is dat de Triby ook over een bluetooth antenne beschikt. Nouja, WiFi en Bluetooth worden wel vaker gecombineerd in hardware omdat ze dezelfde antenne kunnen gebruiken. Zo ook hier. Het is dus mogelijk om de Triby als gewone bluetooth speaker te koppelen en direct vanuit jouw smartphone of tablet naar de speaker te streamen.

Invoxia Triby

Alexa ondersteuning

Ik heb het niet in mijn introductie opgenomen omdat het lastig werkend te krijgen is in Nederland. De Triby biedt ondersteuning voor Amazon Alexa. Met Alexa kun je de Triby bedienen, maar ook gebruik maken van de enorme hoeveelheid kennis waar de digitale assistent inmiddels over beschikt. Officieel is die dienst alleen te gebruiken in de VS.

Spotify Connect

Bij Invoxia hebben ze ook al een beetje de neiging gekregen om een multi-room ervaring neer te willen zetten met de Triby. Deze speaker is dan ook compatible met Spotify Connect. De Spotify app herkent de speaker en kan de playlist direct naar de speaker sturen.

Voip

De Triby bevat ook een complete VOIP oplossing. Via de telefoonknoppen kan direct worden gebeld met de gekoppelde smartphones. Handig, vooral voor kinderen.

Berichten

Naast VOIP zit er ook een eigen berichtensysteem in. Vanuit de app kan iedereen berichten sturen naar de Invoxia. Op dat moment schuift er een geel label uit dat op afstand al laat zien dat er een nieuw bericht is. Dit bericht staat ook groot op het 2,9 inch eInk display.

Wanneer er tegen het label wordt gedrukt, schuift deze weer in en verkleint het bericht op het scherm. Speels, slim en leuk. Erg leuk!

Conclusie Invoxia Triby

Hij klinkt erg goed, is erg gemakkelijk in gebruik en ziet er fantastisch uit. De Invoxia Triby is de meest innovatieve speaker die ik dit jaar heb mogen testen. Het team van ontwikkelaars laat zien dat het nog steeds mogelijk is om te innoveren. Als deze jongens echte multiroom speakers gaat ontwikkelen, kunnen bestaande merken het weleens heel moeilijk krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Prima geluid
  • Snelle verbinding
  • Complete VOIP oplossing voor het gezin
  • Enorm leuke berichtenoptie
  • Sterke accu
  • Gemaakt voor in de keuken

THE BAD

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram