Flir heeft tijdens de CES de derde generatie van de Flir One gepresenteerd, tezamen met enkele andere nieuwe warmtebeeldcamera’s. Bij de nieuwe Flir One is niet alleen aandacht gelegd op de optische prestaties van de mobiele camera’s, maar ze zijn ook een stuk handiger geworden. Daarnaast toonde Flir haar eerste actioncam voor drones.

Flir One

De nieuwe Flir One camera’s zijn voorzien van wat Flir noemt een in hoogte verstelbare OneFit connector. Een slimme optie waardoor de USB plug verder uit kan steken om zo te compenseren voor de dikte van de cover die jij om jouw smartphone heen hebt zitten.

De nieuwe Flir One houdt ook rekening met de nieuwe generatie Android smartphones. Zo is de camera nu al voorzien van USB-C plug naast dat er ook een iOS uitvoering is. Bijkomend voordeel ten opzichte van micro-USB is hierdoor ook dat het gemakkelijker is de camera naar voren te plaatsen. Bij gebruik van Micro-USB wilden fabrikanten zelf nog wel eens de plug omdraaien en dat is natuurlijk een beetje lastig met dit soort opsteekcamera’s.

Flir One Pro

Flir introduceert meteen ook de Flir One Pro. Een uitvoering die is voorzien van Flir’s MSX- en VividIR technologie om nog betere plaatjes op te leveren. Er zitten meerdere spottemperatuurmeters in en one-touch rapportagemogelijkheden.

Flir Duo voor drones

Met de Flir Duo introduceert Flir haar visie op de actioncam. Het bedrijf combineert voor het eerst een volwaardige 1080p actioncam met een warmtebeeldcamera. De reden om voor deze vorm te kiezen is niet zo heel vreemd. Er zijn immers veel drones ontwikkeld die een reguliere actioncam de lucht in kunnen trekken. Op deze manier is compatibilitijd dus geen enkel probleem voor Flir. Overigens komt er ook nog een Duo R uitvoering met nauwkeuriger temperatuurmetingen. Die richt zich vooral op industriële toepassingen in bijvoorbeeld de landbouw en de bouw.

Beschikbaarheid

De nieuwe Flir One gaat €249 kosten. De Flir One Pro komt op €499. De Flir Duo actioncam gaat €949,99 kosten en de Due R €1.239,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.