MWC: De CAT S61 is een rugged smartphone met warmtecamera en luchtmeter

De Bullit Group heeft op nieuw een Android smartphone ontwikkeld gericht op de bouwvakker. De bouwvakker die de smartphone graag ziet als een stuk gereedschap. De Cat S61 is de opvolger van de Cat S60.

De CAT S series is niet zomaar een rugged smartphone. Voor deze serie werkt Cat samen met Flir, het leidende merk op het gebied van warmtecamera’s. Deze camera is ook terug te vinden in de CAT S61 en daar kan zelfs ik als niet-bouwvakker enorm enthousiast van worden.

Met zo’n warmtebeeldcamera gaat er namelijk een wereld voor je open. Je ziet ineens waar leidingen in muren en vloeren lopen, maar je ziet ook hoe effectief jouw favoriete koekenpan is, waar jouw huis niet goed is geïsoleerd etc etc. Eigenlijk zou iedereen zo’n Flir camera in de schuur moeten hebben liggen.

Opvallend is ook de aanwezigheid van de Sensirion luchtkwaliteitmeter. Daarmee kan de smartphone worden gebruikt om binnenshuis de luchtkwaliteit te meten. Daarbij wordt onder anderen de concentratie fijnstof in huis duidelijk. Ook kan de sensor je inzicht geven in de luchtvochtigheid.

Tenslotte zit er ook nog een laser afstandsmeter in. Een stukje techniek waar ik zelf als klusser al lang niet meer zonder kan. Met deze meetmethode breng je snel in kaart hoe groot een ruimte is, zelfs in 3D als het moet.

Verder krijg je van Bullit een 5,2 inch display met bescherming van Gorilla Glass 5. Het toestel is waterdicht en stootvast. De Cat S61 ligt in het tweede kwartaal in de winkel voor €899.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram