GadgetGear.nl

Dronemaker DJI koopt cameramaker Hasselblad

DJI begon ooit met dé drones voor iedereen met een GoPro. Toch begon het Chinese bedrijf al snel zelf ook camera’s te bouwen. Gewoon omdat het beter kon en omdat de camera’s dan beter te integreren zijn in de DJI drones. Nu koopt DJI het iconische cameramerk Hasselblad.

Hasselblad is een cameramerk voor de puristen. De camera’s zijn voor hobbymatig werk bijna onbetaalbaar en daardoor is het merk ook minder bekend bij het grote publiek. Toch is Hasselblad al langer naar geld aan het zoeken en dan met name in Azië. Zo produceerde Hasselblad al een snap-on camera voor de Moto smartphones van Lenovo en nam DJI al eerder een klein aandeel in de fabrikant. Nu maakt DJI bekend ook de resterende aandelen op te kopen en zo het merk compleet in te lijven.

Dat DJI juist voor Hasselblad kiest is niet helemaal vreemd. Het bedrijf produceerde al langer camera’s voor extreme omstandigheden. Bijvoorbeeld voor de ruimtemissies van Nasa, maar ook voor luchtfotografie. Er zit dus heel wat kennis in het bedrijf dat gelinkt kan worden aan de drones van DJI.

De twee merken blijven bestaan zoals ze vandaag de dag in de markt staan, maar de twee zullen ook nauw samenwerken bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Reageren