Plex Cloud niet langer compatible met Amazon Drive

Het klonk even te goed om waar te zijn voor Plex gebruikers. Een enorm goedkoop abonnement op Amazon Drive zou het alternatief zijn voor het zelf kopen en onderhouden van een NAS. Oneindig veel opslagruimte voor al je films en alle rekenkracht om ze op jouw apparaten af te spelen voor slechts enkele euro’s per maand. Helaas gaat het feest niet door. In ieder geval niet helemaal.

Plex heeft aangekondigd dat het per eind deze maand stopt met de ondersteuning van Amazon Drive. Veel gebruikers die bij de aankondiging meteen een Amazon Drive account hebben gekocht, kunnen nu nog onder hun abonnement uit omdat ze in de eerste 90 dagen van het abonnement zitten.

Plex blijkt forse problemen te hebben om de koppeling tussen Plex Cloud en Amazon Drive in stand te houden. In plaats daarvan suggereert Plex nu de hosting bij andere Cloud partijen onder te brengen. De meest serieuze optie hiervan is CloudFuze, maar dan ben je toch al snel meer kwijt dan voor een Netflix abonnement. En daarmee loopt het hele Plex Cloud verhaal toch een beetje gevaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.