Nederlands succes in China. Nadat &samhoud media in Amsterdam de eerste VR bioscoop ter wereld opende, heeft het bedrijf nu een deal gemaakt voor China. Met haar expertise moet het bedrijf voor eind 2017 100 VR bioscopen hebben geopend.

Eind deze maand openen de eerste vijf VR bioscopen in China. In mei 2017 moeten er vijftig open zijn waarna nog eens vijftig volgen. Dit zijn geen enorme complexen, maar kleinschalige vestigingen in de winkels van de Chinese Gome Group. Gome is een beetje de Media Markt van China. &samhoud media krijgt hiervoor steun van het Chinese Yuecheng Media.

De rol van &samhoud media is dan ook vooral haar expertise in te zetten en de bioscopen van content en technische ondersteuning te gaan voorzien. Daarnaast voert het bedrijf ook al gesprekken met Rusland en India om ook daar het concept uit te rollen. &samhoud media geeft aan dat er zelfs filmstudio’s zijn die films laten debuteren op VR voordat ze op andere plekken te kijken zijn. Het bedrijf is zelfs op zoek naar investeerders om films te laten kopen en/of op maat te laten ontwikkelen.

Tijdens de IFA presentatie van de Acer StarVR liet hun partner, Imax, al weten ook VR bioscopen te willen lanceren. Deze zouden eveneens in kleine ruimten worden opgezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.