Nowi wekt stroom op uit WiFi signalen

Nowi schematisch

Het Nederlandse Nowi heeft iets bijzonders ontwikkeld. Elektronica dat in staat is om stroom op te wekken op basis van lucht. Nouja, er moet wel een WiFi signaal in de buurt zijn. De technologie van Nowi zet deze signalen om in stroom.

Hoewel je nog geen wonderen hoeft te verwachten van Nowi, is de technologie zeer interessant. Zo gaat het bedrijf in eerste instantie vooral IoT sensoren ontwikkelen op basis van haar technologie. Denk aan sensoren die je in huis plakt om het klimaat te meten. Temperatuur, luchtvochtigheid etc. Willen we dat nu doen, moeten we bijvoorbeeld een Netatmo weerstation en extra modules kopen. Die extra modules hebben weer batterijen nodig om te blijven werken. Met Nowi zouden deze sensoren teruggebracht kunnen worden tot een veel kleiner formaat zodat ze gemakkelijk verstopt kunnen worden in het interieur. Doordat het wisselen van batterijen niet nodig is, zou je geen onderhoud hebben aan de sensoren. Terugcommuniceren verloopt uiteraard via dezelfde WiFi verbinding die de stroom levert. Slim.

Wanneer gaan we de eerste Nowi producten zien? Geen idee. Nowi verkoopt voor nu vooralsnog haar technologie. Het is dus aan anderen om er nuttige producten mee te maken die we weer in de winkel tegenkomen. Hoe dan ook is het concept van de Nowi heel interessant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.