Alles over de Mate 9 Pro, Lite en Porsche Design uitvoeringen

Enkele dagen geleden werd hij onverwacht gepresenteerd. In China, waar we min of meer bij waren. Ik heb het over de Huawei Mate 9 Pro. Een versie van de Huawei Mate 9 met gebogen randen. Bovendien weten we nu dat de Porsche Design versie van de Mate 9 toch naar Europa komt (ook naar Nederland) en er komt een Mate 9 Lite.

Huawei Mate 9 Porsche Design naar Nederland

Tijdens de presentatie van de Mate 9 liet Huawei ook de Huawei Mate 9 Porsche Design zien. Een aangepaste versie met hogere specs en een gebogen display zoals we dit kennen van Samsung’s Edge serie. Met deze smartphone krijg je ook Porsche Design accessoires zoals een speciale, lederen window cover. Deze Huawei Mate 9 Porsche Design zou eerst exclusief voor China worden uitgegeven, maar komt nu toch ook naar andere markten waaronder Nederland. Dit bevestigde Huawei toen we het bedrijf afgelopen week bezochten in Shenzhen, China.

huawei-mate-9-porsche-design

Huawei Mate 9 Pro in China

Met de lancering van de Huawei Mate 9 in China, presenteerde Huawei onverwacht ook de Huawei Mate 9 Pro. Eigenlijk dezelfde hardware als de Huawei Mate 9 Porsche Design, maar zonder het logo en met de standaard accessoires. Hij zal een flink stuk goedkoper zijn dan de Porsche Design variant, maar zal voorlopig niet buiten China worden verkocht. Het toestel staat op de foto bovenaan dit bericht. We hebben de foto genomen in een Huawei Flagship Store in Shenzhen, China.

huawei-mate-9-pro

Huawei Mate 9 Lite

En dan komt er nog een goedkopere versie van het nieuwe vlaggenschip. Het vierde model in de Mate 9 series is de Huawei Mate 9 Lite. Met de Kirin 655 chipset (8×2.1GHz) is de hardware een stukje goedkoper dan de high-end Kirin 960 die in de rest van de Mate 9 series te vinden is. Hij krijgt 3GB werkgeheugen mee en 32GB aan opslagruimte.

huawei-mate-9-lite-front

De dubbele camera is niet meer de technologie van Leica, maar een combinatie van een 12- en 2 megapixel camera die samen alle details van de foto invullen. Bij deze uitvoering is haar naar alle waarschijnlijkheid niet mogelijk om foto’s in RAW te schieten. Daarnaast is de vierkante vingerafdrukscanner vervangen voor een ronde zoals deze ook al op de Honor 8 aanwezig was.

huawei-mate-9-lite

Qua specs lijkt de Huawei Mate 9 Lite sterk op de Honor 6X. Dat toestel werd onlangs in China gepresenteerd als de opvolger van de succesvolle Honor 5X die we begin dit jaar al aan de tand mochten voelen. Ook de laser autofocus is weg uit het design. Honor heeft een hele andere positionering dan het Huawei merk. Honor richt zich op een jonger publiek en is in Europa vooral gericht op online sales. Huawei toestellen zijn zakelijker qua design en richten zich meer op de traditionele verkoopkanalen.

Huawei Mate 9 Lite nieuws via GSMarena.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.