Dit is de Honor 6X met dubbele camera

Dit voorjaar waren we met Honor in München voor de lancering van de Honor 5X. Een toestel zo succesvol dat deze later in het jaar werd opgevolgd met een ‘Lite’ uitvoering die de naam Honor 5C mocht dragen. Met de 6X zou Honor opnieuw punten kunnen scoren. Met name door de dubbele camera.

Honor lanceerde de 6X afgelopen nacht in thuisland China. Bij de presentatie van de Honor 5X ging het verhaal voor een groot deel over het aluminium design van de achterkant. Ja, dat was ook erg mooi. De achterkant van de Honor 6X lijkt wederom veel aandacht te krijgen, maar niet alleen om de metaalbewerking. Ook deze relatief goedkope smartphone is al uitgerust met een dubbele camera.

En wederom gebruikt Honor de dubbele camera op een andere manier. Bij de Honor 8 is nog spraken van een RGB en monochrome camera om zo contrasten te versterken. Bij deze Honor 6X wordt een 12 megapixel RGB camera gecombineerd met een 2 megapixel RGB camera. De 2 megapixel camera zou juist gebruikt worden om onscherpe delen in foto’s te verbeteren om zo mooiere ‘bokeh’ effecten te verkrijgen. De derde camera zit natuurlijk aan de voorkant. Traditioneel is er bij Honor veel aandacht voor de selfie, dus je krijgt een hele nette 8 megapixels mee.

Verder voorziet moeder Huawei de Honor 6X van een snelle vingerafdruksensor aan de achterkant. De chipset bestaat uit de nieuwe HiSilicon Kirin 655 octacore chipset. Het toestel komt in een 32GB opslag / 3GB werkgeheugen uitvoering en in een 64GB opslag / 4GB werkgeheugen uitvoering. Het toestel draait nog op Android 6.x, maar een toekomstige update naar 7.x lijkt waarschijnlijk.

Beschikbaarheid

Qua verkrijgbaarheid in Nederland weten we nog niets over de Honor 6X. Het toestel is nu alleen voor Azië gepresenteerd. Vermoedelijk zal de prijs rond de €200 liggen gezien de introductieprijs van de Honor 5X eerder dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.