Test: Leitz anti winter(tijd) depressie lamp

Morgen gaat de klok weer een uurtje achteruit. Voor veel mensen betekent dit lekker een uurtje extra in bed liggen of ’s nachts langer stappen of gamen. Echter voor een groeiende groep betekent het worstelen met de interne biologische klok. Onderzoek op onderzoek toont aan dat licht een grote impact heeft op ons welbevinden. Philips kwam als eerste met de wake-up lamp en wij vallen heerlijk in slaap met de Withings Aura. De Nederlandse Propeaq lichttherapie bril heeft veel Olympische atleten geholpen jetlags te bestrijden. Nu is er dan de Leitz Style Smart Led lamp. Als bureau of leeslamp is nu de winterblues te bestrijden. Een eerste indruk.

Leitz Style

Leitz imageshowcase_pic01_v01Leitz timmert lekker aan de weg. Het Leitz Style assortiment bevat diverse producten voor een modern kantoor. De Smart Led lamp is een kwaliteits product met een belofte voor slim licht dat bij deze tijd past. Inmiddels weten we wat de impact van verkeerd licht is op vermoeidheid, slecht slapen en matige concentratie. De lamp is geen wondermiddel maar kan, wanneer juist ingezet, helpen bij beter slapen, betere concentratie en minder last van jetlags.

Licht

Leitz pic_autoonoff_328x329px_v01Gisteren ontvingen wij de Leitz Style Smart Led lamp. Net op tijd voordat de wintertijd dit weekeinde intreedt. Net als met iOS en inmiddels Android is de lichttemperatuur in te stellen. Standaard heeft de Leitz lamp 3 standen: Relax, Read en Energize. De hoeveelheid blauwlicht en licht intensiteit zijn volledig traploos in te stellen. De gebruiker kan in de app twee extra knoppen programmeren. Natuurlijk is de lamp ook zonder app te bedienen. Een touch paneeltje biedt de kern mogelijkheden om met lichte aanraking de juiste instelling te kiezen. De Leitz lamp is ook echt slim door de lichttemperatuur automatisch op het omgevingslicht te laten instellen.

Design

Leitz imageshowcase_pic03_v01Hoe de lamp en het licht ons bevallen kunnen we pas na een paar weken melden. Later volgt een update over de licht ervaring. De vormgeving is natuurlijk een kwestie van smaak maar kan zich meten met de topdesigns voor een moderne omgeving. Het materiaal is degelijk en voelt op geen enkel punt gammel of goedkoop aan. De lamp is licht te verstellen zonder vertrouwen te verliezen dat ie ook echt zo blijft staan. De arm maakt het mogelijk om het licht te bundelen van 1 centimer tot een dikke meter boven het buro. Indrukwekkend en ook zeker interessant voor wie een goede lamp voor precisie werkzaamheden zoekt. De USB aansluiting aan de achterkant is super handig om een mobiel apparaat op te laden.

Wensen

Leitz imageshowcase_pic02_v02Elk product heeft natuurlijk verbeterpunten. Zo zouden wij graag zien dat de iOS app integreert met Apple Home Kit. Dat is nu nog niet het geval. Ook missen we een tijdschakelaar om bijvoorbeeld de lamp automatisch aan/uit te schakelen. Nu werkt dit als je met de app in de buurt komt. Maar als je een weekje weg bent, kan een lichtplan potentieel helpen inbrekers een deur verder te laten gaan. Al deze functie drijven natuurlijk de prijs op, wat ook niet echt gewenst is. Een kleine verbetering zou een sensor zijn die de lamp aan/uit zet als iemand zonder app in de buurt komt.

Conclusie

De Leitz Style Smart Led lamp is modern en degelijk. Het slimme licht stelt zichzelf goed in en is met een app zelfs fraai instelbaar. Het prijskaartje van 299 Euro is marktconform, maar niet revolutionair. Wie een slimme bureau of lees/werk lamp zoekt, moet deze lamp zeker in de shortlist opnemen. Product technisch zit de lamp prima in elkaar. Over een paar weken rapporteren wij over de licht ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • fraai design
  • degelijk materiaal
  • blauw licht instelbaar
  • app ondersteuning
  • touch bediening
  • USB lader geintegreerd

THE BAD

  • geen integratie Apple Home Kit
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram