Vraag het op straat en Blue Monday is een Hoax. Toch ligt er een wetenschappelijke oorsprong en… een wetenschappelijke oplossing voor wat eigenlijk de winterblues is.

Oorsprong

De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht ooit de Blue Monday. Teleurstellende voornemens, het geld dat met de feestdagen is opgeraakt en dat we tijdens de winter weinig licht krijgen vormt de basis. Want, net als planten, hebben mensen daglicht nodig.

Winterblues

Blue Monday is maar een dag, de winterblues is iets waar mensen veelal veel meer en langer last van hebben. Hoewel we als mens maar een half uur daglicht nodig hebben om ons energiek te voelen, komen we dit vaak tekort. Hierdoor heeft het lichaam gewoon moeite met het seizoen.

Blauw licht als remedie!?

De oplossing blijkt in blauw licht te zitten. We hebben het bij GadgetGear.nl veel over blauw licht. We willen het niet of nauwelijks zien in producten die op de slaapkamer worden gebruikt. En ook bij computer monitoren worden bepaalde frequenties blauw licht tegenwoordig gefilterd om te zorgen dat we als mens beter in slaap kunnen komen. Eigenlijk zijn we heel druk in de weer om blauw licht te weren.

Met lichtbrillen wordt juist het omgekeerde gedaan. We krijgen juist wat extra blauw licht op ons netvlies. Nu lijken er brillen te zijn die een extra stap zetten. Echt programma’s hebben vanuit een app die je helpen om op de juiste momenten dat blauwe licht te pakken. Ook wanneer je jouw nachtritme moet verleggen. Bijvoorbeeld om een jetlag te voorkomen. Één van die brillen komt uit Nederland. Dat is de lichtbril van ProPeaq.

Verschillende lichtbrillen

Er zijn verschillende merkend ie lichtbrillen aanbieden. Daarbij bevat niet iedere lichtbril een app die je als coach helpt het maximale uit de bril te halen. Ook werkt niet iedere bril met gekleurde glazen. Die gekleurde glazen zijn weer belangrijk om een meer volledige lichttherapiebehandeling te ontvangen van het product.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.