Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Solarwatt introduceert de MyReserve thuisaccu in Nederland

Helemaal nieuw is het product niet. Vorig jaar liet Solarwatt al zien dat haar thuisaccu er aan zat te komen en op 8 december wisten we al te melden dat hij ook hier verkocht zou worden.. Vanaf eind deze maand start de uitlevering in Nederland. Met de MyReserve biedt Solarwatt een concurrerend product voor Tesla’s Powerwall.

Net als bij de Powerwall gaat het om een enorme accu waarin je jouw teveel aan opgewekte stroom opslaat. Dit teveel aan energie gebruik je dan in de uren waarop jouw zonnepanelen / windmolentje te weinig energie oplevert om aan de vraag in huis te voldoen.

Op dit moment is het nog zo dat je een teveel aan geproduceerde energie teruglevert aan het net en later weer opvraagt. In België wordt er al een belasting geheven op teruggeleverde energie. Hierdoor verliest het teveel opgewekte deel haar waarde. Doordat de gemiddelde gebruiker overdag opwekt en ‘s avond gebruikt een mooie manier om de staat te spekken. De mogelijkheid bestaat dat dit soort maatregelen ook naar Nederland komen. Dan is het in huis houden van al die extra energie ineens best interessant.

Een tweede voordeel is dat de MyReserve ook gebruikt kan worden als noodstroomvoorziening. Trekt iemand bij bouwwerkzaamheden de stroomtoevoer naar jouw woning kapot, blijft jouw koelkast gewoon aan staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.