In Nederland speelt het onderwerp nog niet zo, maar in België is dat anders. De energie die je terug levert aan het net wordt zwaarder belast dan de energie die je aan het net onttrekt. Leveren jouw zonnepanelen vooral energie op de momenten dat je er niet bent, zal de terugverdientijd van de zonnepanelen flink oplopen. En dan wordt het zelf opslaan van energie ineens heel interessant.

Bovendien kunnen dit soort thuisaccu’s ook functioneren als UPS voor de woning. Dat wil zeggen dat ze er voor zorgen dat bij stroomuitval jouw huis nog een tijdje kan blijven functioneren. Handig wanneer iemand tijdens een bouwklus weer eens een kabel in de grond kapot trekt.

Concurrent Tesla maakte het al mogelijk haar powerwall accu’s te combineren. Maar het formaat van die accu’s is iedere keer gelijk. Daarnaast koop je iedere keer opnieuw de hard- en software aan voor om dezelfde capaciteit accu’s aan te sturen. Solarwatt gaat dit concept nu modulair aanbieden.

Solarwatt My Reserve Plaatsing

Het bedrijf komt met twee modules op de markt. De command module en de my reserve module. De modules hebben ongeveer het formaat van een schoenendoos en kunnen worden gestapeld. Op één command module zijn meerdere my reserve accu modules te stapelen. De brains zitten in de command module en de rest is domweg opslag. Dit scheelt ook in het onderhoud. Gaat een accu module kapot, vervang je die simpelweg zonder het hele systeem de deur uit te doen, of te laten reviseren. Bovendien is het hele systeem nu schaalbaar. Het is aan te passen op de capaciteit die jouw gezin nodig heeft.

Beschikbaarheid

Vanaf de zomer gaat Solarwatt de verkoop van het nieuwe, modulaire, systeem starten.

1 REACTIE

  1. Hoe werkt de UPS functie? Kan dit systeem worden aangesloten tussen de e-meter en stoppenkast van het huis?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.