Arjan Olsder
Arjan Olsder

Solarwatt’s MyReserve accu moet slimmer omgaan met zonne-energie

Naast Tesla heeft ook Solarwatt een accu ontwikkeld die slimmer met energie om moet gaan en dan met name zonne-energie. Dit door de energie op te slaan wanneer je deze niet gebruikt.

Veel gebruikers van zonne-energie leveren momenteel het teveel aan opgewekte energie terug aan het net. Het voordeel hiervan is dat je evenveel terugkrijgt als je betaalt wanneer je op een later moment op de dag alsnog veel meer energie gaat consumeren dan jouw zonnepanelen opleveren.

Gezien steeds meer huizenbezitters er voor kiezen om zelf zonne-energie op te wekken, kan het maar zo dat de overheid op een bepaald moment zal bepalen dat de opbrengsten van teruglevering niet meer hetzelfde zullen zijn als wanneer je energie aan het net onttrekt. Op dat moment (en pas echt op dat moment) kan de nieuwe MyReserve accu van Solarwatt een interessante oplossing bieden.

In plaats van energie terug te leveren aan het net, zal de MyReserve accu de opgewekte energie van de zonnepanelen zelf opslaan en terugleveren aan het huis wanneer de zonnepanelen onvoldoende energie kunnen leveren. Bijvoorbeeld in de avonduren. De accu moet in staat zijn om 93% van de ontvangen energie terug te leveren.

Solarwatt presenteert de oplossingen momenteel vooral voor rijders van de BMW i serie elektrische auto’s, maar zoals boven beschreven heeft de technologie veel meer mogelijkheden voor de toekomst. Ook als je geen BMW gaat rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.